Persan Yapı, A1 sınıfı yanmaz ürünleriyle büyüme kaydetti

Persan Çatı- Cephe- Yalıtım Sistemleri Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Öztürk, "Perlit kullandığımız yapı elemanları ürünlerimizi 2018'de Kuzey Avrupa, Ortadoğu ve Rusya gibi ülkelere de pazarlamayı hedefliyoruz." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Perlite dayalı çatı sistemleri, genleştirilmiş perlit ve yapı kimyasalları ürünlerinin imalatını yapan Persan Yapı, son dönemde A1 sınıfı yanmaz ürünleriyle büyüme kaydetti. Persan Çatı- Cephe- Yalıtım Sistemleri Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Ulaş Öztürk, bugün itibarıyla Persan, Termoşap ve Termosıva markalarıyla pazarlama yaptıklarını bildirdi. Ürünlerinde İtalyan teknolojisini kullanarak, kiremit kalıplarını yenilediklerini belirten Öztürk, ayrıca kiremit renklerini değiştiren firmalarının Akdeniz serisi ve villa tipi modelleriyle pazar paylarını artıracaklarını duyurdu.

"Yalıtımda doğal ürünlerin kullanımını yaygınlaştıracağız"

Persan’ın Erzincan OSB’de, 6 bini kapalı olmak üzere toplam 37 bin metrekarelik alanda imalat yaptığı bilgisini veren Ulaş Öztürk, A1 sınıfı yanmaz ve hafif olan Termosıva ve Termoşap ürünleri ile yalıtımda doğal ürünlerin kullanımını yaygınlaştırmak istediklerinin altını çizdi. Öztürk, “Çatı sistemlerinde 2 milyon metrekare üretim kapasitesine sahibiz. Yanı sıra 80 bin ton toz ürün imalatımız mevcut. Buna ilave üç ayrı hattımız ile birlikte 75 bin metreküp genleştirme kapasitemiz bulunuyor” dedi.

Bayi ağını genişletmek istiyor

Yapı elemanlarında Erzincan Erper Maden İşletmesine ait Mollaköy perlitini kullandıklarını söyleyen Ulaş Öztürk, şöyle devam etti: “Perlit kullandığımız yapı elemanları standart yapı elemanları ile karşılaştırıldığında nefes alır, nem ve küfü önler, 20-44 dB ses yalıtımı yapar, hafiftir ve ısı yalıtımı yapar. 60 yıl suya ve dona karşı garantili olan kiremitlerin yanı sıra derz dolgular, granit ve seramik yapıştırıcıları, hazır sıva- ince, hazır sıvakalın, mineral kaplama sıvası, reçine esaslı tutundurma malzemesi, saten sıva, havalandırmalı çatı sistemi gibi sektörün ihtiyacı olan geniş bir ürün gamına sahibiz.”

Yurt genelinde 113 bayilerinin bulunduğu bilgisini veren Ulaş Öztürk, yeni dönemde bayi ağlarını genişletmek istediklerinin altını çizdi. Ürünlerinde İtalyan teknolojisini kullanarak kiremit kalıplarını yenilediklerini belirten Öztürk, “Ürünlerimizde Akdeniz serisi ve villa tipi modellerini uyguladık. Kırmızı, sarı, mavi, kahverengi, siyah, gül kurusu gibi onlarca renk kiremitten oluşan geniş bir yelpazeye sahip. Yurt içi ve dışında özellikle ses yalıtımı alanında öne çıkan markalar arasında yer almayı planlıyoruz” dedi.

Ar-Ge çalışmalarına önem verdiklerini vurgulayan Ulaş Öztürk, "Türkiye’de pazar payı çok yüksek olan gaz beton blokların üretici bazında kapasite yeterli değil. Bunun için perlit esaslı hafifl iği, yüksek mukavemeti ve yalıtım özellikleri ile ekstra bir yalıtım malzemesi gerektirmeyen gaz beton blok üretimi yapmaya hazırlanıyoruz. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

Ürünlerini Suriye, Hindistan, Irak, Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna, Almanya, Kazakistan ve Brezilya’ya ihraç ettikleri bilgisini veren Ulaş Öztürk, halen ürütemin yüzde 50’sini ihracata kanalize ettiklerini kaydetti. Son yıllarda Ukrayna, Almanya, Kazakistan ve Katar’a ihracat yaparak, yeni anlaşmalara imza atmaya başladıklarının altını çizen Öztürk, “Önümüzdeki yıl Kuzey Avrupa, Ortadoğu ve Rusya gibi ülkelere de ihracat yapmayı planlıyoruz. Buna ilave Almanya’da Persan Deutschland adıyla bir bayilik yapılanmamız bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir