Persan Yapı bayilik ağını genişletmeyi hedefliyor

Firma, bu yıl iç pazardaki bayilik ağını genişleterek, bayii sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

ERZİNCAN - Persan Yapı, perlite dayalı çatı sistemleri, genleştirilmiş perlit, yapı kimyasalları, termoşap ve termosıva ürünlerinin imalatını yaparak inşaat ve üretici sanayi sektörlerine hizmet vermeye devam ediyor. Firma, bu yıl iç pazardaki bayilik ağını genişleterek, bayii sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor. Yanmaz, hafif, ekonomik termosıva ve termoşap ürünleri ile müşteri portföyünü artırmayı planladıklarını belirten Persan Yapı Elemanları Genel Müdürü Salih Ürün, "Halihazırda iç pazarda 80'e yakın bayimiz var. Bayii ağını 100'e çıkararak ürün gamımızı geniş bir yelpazede pazarlamayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. 

Üretimlerini 6 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 37 bin metrekare alan üzerinde gerçekleştiren Persan Yapı'nın müşteri portföyünü, çatı sistemleri ve yalıtım sistemleri kullanıcıları ve uygulayıcıları oluşturuyor. A1 sınıfı yanmaz ve hafif olan termosıva ve termoşap ürünleri ile yalıtımda doğal ürünlerin kullanımını yaygınlaştırmayı istediklerini belirten Salih Ürün, "Çatı sistemlerinde 2 milyon metrekare üretim kapasitesine sahibiz. Yanı sıra 80 bin ton toz ürün imalatımız mevcut. Üç ayrı hattımız ile birlikte 75 bin metreküp genleştirme kapasitemiz bulunuyor" diye bilgi verdi. 

Sıcak ve soğuk bölgelerde kullanıma uygun ürün ürettiklerini ifade eden Salih Ürün, özellikle termosıva ve termoşap ürünlerinde Ortadoğu pazarında söz sahibi olmak istediklerini söyledi. 2016 yılında Gürcistan pazarına odaklandıklarını belirten Ürün, "Fabrikamız bulunduğu coğrafi konum itibariyle Suriye, Ürdün, Irak, Azerbaycan, Gürcistan gibi ülkelere ihracat gerçekleştiriyor. Ancak Ortadoğu'daki karışıklıklar sebebiyle istediğimiz ihracat seviyesine ulaşabilmiş değiliz "diye konuştu. Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Ürün," TÜBİTAK TEYDEB projesiyle bölgesinde TÜBİ- TAK desteği alan ilk firmayız. Bünyemizdeki modern laboratuvar sayesinde inşaat malzemeleri için gerekli bütün analizleri yapma alt yapısına sahipiz. Yeni ürünler ve yöntemler için Erzincan Üniversitesi, ODTÜ ve İTÜ ile ortak çalışmalar yürütüyoruz" dedi. 

Sektöre dair değerlendirmelerde de bulunan Salih Ürün, doğal ürünlerin fazla kullanılmaması ve A1 sınıfı yanmaz ürünlerin kullanımının henüz yaygınlaşmamasının önemli bir sorun olduğunu anlattı. Ürün, "Türkiye'nin güneyinde ve Ortadoğu'da yaşanan sorunlar nedeniyle ihracat bu bölgelere yapılamadı. İnşaat sektörü, bizim açımızdan kayda değer bir büyüme kaynağı. 2016 yılı için bu durumunun devam edeceğini öngörüyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir