Petkim'de anlaşmaya varıldı

Petkim'de firma yetkilileriyle Petrol-İş Sendikası arasında sürdürüler toplu sözleşme görüşmelerinde, tarafların birçok konuda anlaşma sağladığı belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA

İZMİR - Petkim'de, Petrol-İş Sendikası'nın başlattığı grev, sendika ile işveren arasında anlaşma sağlanması üzerine sona erdi.

Petkim Petrokimya Holding A.Ş. Genel Müdürlüğü, 30 Ocak 2017 tarihinde başlayan yeni dönem Toplu iş Sözleşmesi görüşmelerinin iş yerinde örgütlü olan Petrol İş Sendikası ile 22 Haziran 2017 tarihinde gerçekleştirilen son oturumda uzlaşmayla sonuçlandığını açıkladı.
Petkim açıklamasında üretimin her kademesinde görev üstlenen tüm Petkimlilerin, varılan mutabakatla büyük ve güçlü bir ailenin üyesi olduğunu bir kez daha kanıtladığını belirterek, Petkim ile Petrol İş Sendikası arasında imzalanan TİS ile Petkimlilerin var olan haklarının daha da iyileştirildiği vurgulandı.

Petkim'in açıklamasında, mutabakatla varılan toplu iş sözleşmesi ile çalışanlara sağlanan haklar konusunda şu bilgiler verildi:

"Yeni dönem Toplu İş Sözleşmemiz 01.01.2017 – 31.12.2019 dönemini içerecek şekilde
3 yıllık olarak imzalandı.

Ücretlerde 1. yılın ilk yarısında yüzde 6 (yüzde 4,73 enflasyon oranının üstüne 1,27 puan artı zam) ücret zammı ve 2006 yılı sonrasında işe giren işçilere bu ücret zammına ilave olarak 4 puan skala yakınlaştırma, yılın ikinci yarısında ise enflasyon oranında zam yapılacak. 2. yılın birinci yarısında ve ikinci yarısında enflasyon oranında zam yapılacak.

3. yılın birinci yarısında enflasyon oranının üzerine artı 1,27 puan zam, 2006 yılı sonrasında işe giren işçilere 4 puan skala yakınlaştırma, 3. yılın ikinci yarısında ise enflasyon oranında zam yapılması karara bağlandı.

Ayrıca, sosyal ödemeler ve vukua bağlı ödemelerde yüzde 15-yüzde 16 oranlarında artış oldu. Çalışanların bayram parası 275 TL'den 380 TL'ye yükseltildi."

Petkim'de, Petrol İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde masada mutabatak sağlanamadığı için Petrol İş Sendikası, bir süredir iş yerinde grev uyguluyordu.