Peugeot Exalt Pekin'de görücüye çıktı

Peugeot, Pekin Fuarı'nda yeni konsept aracı Exalt'ı sergiliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Peugeot, Pekin Fuarı'nda 1346 metrekarelik standında 16 seri üretim model ve Exalt olarak adlandırılan bir konsept araç sergiliyor.  

Peugeot Türkiye açıklamasına göre, Peugeot Çin'de, 2008 Crossover , Roland Garros özel seri ürün gamı, konsept otomobil Exalt ve 2008 Hybrid Air modelleri ile teknolojik bilgi birikimini ve tarihinin en genç, en geniş ürün gamını sergiliyor.

Açıklamaya göre, Peugeot'un yeni konsept otomobili Exalt, 2012 yılında Onyx konseptiyle başlatılan yaklaşım doğrultusunda geliştirildi. Heyecan ve keyfe adanmış bir konsept olarak tasarlanan Exalt, özgün malzemeleri ve radikal tasarım tercihleriyle dikkati çekiyor.

İlk kez Onyx ile ortaya konan karoserin düz ve net kesimi, ham çelik ve köpek balığı derisinin dokusundan esinlenerek tasarlanan yenilikçi döşeme Shark Skin kombinasyonu ile yeniden yorumlandı.

Dikkati çekici akustik konfor iç mekanı giydiren malzemelerin - alaca renkli kumaş, işlenmiş deri, ham çelik, abanoz - keşfedilmesine olanak veriyor. Ahşap bölüm Pinwu Design Trio ajansı tarafından çizilen bir motifle süslendi.  

Güçlü motor seçeneği              

Sadece 1700 kilogram ağırlığa sahip Peugeot Exalt, dört tekerleği arasında dağıtılan 340 hp'lik toplam güç üreten plug-in şarjlı HYbrid4 çekiş ünitesiyle yürütülüyor.

Araç, Peugeot Sport tarafından geliştirilen 1.6 THP 270 motoru barındırıyor. 6 ileri otomatik vites kutusu ile eşleşen 4-silindirli benzinli motor dünyanın en iyileri arasında olan yaklaşık 170ch/l'lik bir spesifik güç sergiliyor.

Arkada, çok salıncaklı dingil elektrikli veya hibrit sürüş fazları için 50 kW'lik bir elektrik motorunu içeriyor. Bu motor aynı zamanda rejeneratif fren ile aküyü şarj etmek için devreye giriyor. Gaz pedalından ayak çekildiğinde, frenaj elektrik motorunun rezistif torku sayesinde elde ediliyor. Hybrid4 teknolojisi böylece disk ve balatalardan yayılan kinetik enerjiyi elektriğe dönüştürüyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir