Peugeot’da CEO değişikliği

Peugeot markasının tepesinde CEO olarak görev yapan Maxime Picat yerini Jean-Philippe Imparato’ya bırakıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Peugeot markasının tepesinde CEO olarak görev yapan Maxime Picat yerini Jean-Philippe Imparato’ya bırakıyor. 

Marka, bölge ve meslek çerçevesini koruyacak olan bu yeni organizasyon PSA grubunun mobilite hizmetlerini daha da ileriye taşımayı, Çin’deki performansını daha da arttırmayı ve 121 ürünün global pazarlarda yapılacak olan lansmanının en iyi şekilde yürütülmesini hedefliyor. 

Buna göre sahip olduğu iş geliştirme becerileri göz önüne alınarak Grégoire Olivier yeni Mobil Hizmetler Departmanı’nın başına getirilirken, yerine ise Avrupa bölgesinde sergilemiş olduğu performansla dikkat çeken Denis Martin Çin ve Güneydoğu Asya Başkanı olarak getirilecek. Peugeot markasının başında uzmanlık ve becerilerini geliştiren Maxime Picat ise “Push to Pass” stratejisi kapsamında ürün ve teknolojiye yön vermek üzere Avrupa Bölgesi’nde dizginleri ele alacak. Şu an PSA Grubu’nun perakendede ki gelişim başarısında pay sahibi olan Jean-Philippe Imparato ise yeni bir başarı sayfası açmak üzere Peugeot markasının başına geçerek Maxime Picat’nın yerini alacak. Diğer Yönetim Kurulu üyeleri bir yandan mevcut rollerine odaklanmaya devam edecekler, diğer yandan ise grubun “Push to Pass” stratejisini destekleyecekler. 

Yönetim Kurulu Başkanı’nın talebi üzerine Denetleme Kurulu, Maxime Picat’nın PSA Grubu Yönetim Kurulu’na dahil edilmesini ve Grégoire Olivier’ın yerini almasını onayladı.

Carlos Tavares yapmış olduğu değerlendirmede: “Yapmış olduğumuz bu değişikliklerle Push to Pass stratejisini en iyi şekilde devam ettirme ve karlı büyüme ile eş zamanlı olarak günlük iş verimliliğini de arttırmak için mümkün olan en iyi şartları tesis ettik. PSA Grubu Yönetim Kurulu şimdi her zamankinden daha fazla müşteri memnuniyetine odaklanmakta kararlıdır” dedi.