Pınar Su, yeni tesisini açtı

Pınar Su tarafından 30 milyon dolar yatırım yaparak kurulan Bursa İnegöl'deki yeni tesis hizmete açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

30 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Bursa İnegöl’deki toplam 16 bin metrekare kapalı alana sahip Pınar Su Uludağ Tesisi, bugün düzenlenen törenle açıldı. 

Törende bir konuşma yapan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Uludağ ile birlikte Türkiye’nin en değerli 4 doğal su kaynağına sahip olduklarını söyledi. Suyun yanı sıra maden suyu ve limonata üretimi de gerçekleştirdiklerini hatırlatan Selim Yaşar, “Biz artık sadece su değil, bir içecek firması olarak yolumuza devam ediyoruz. Türkiye’nin yanı sıra Almanya ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere çok sayıda ülkeye ihracat yapıyoruz” dedi.

“25 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz”

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar da törendeki konuşmasında, sektördeki büyüme hedefleri doğrultusunda gerçekleştirdikleri yatırımla devreye aldıkları yeni üretim tesisini ekonomiye kazandırmaktan büyük heyecan duyduklarını ifade etti. 33 yıldır pazarın aktif bir oyuncusu olarak geniş bir coğrafyada faaliyet gösterdiklerini kaydeden Yaşar, "Bugün 25 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Yatırımlarımızı da hem Türkiye hem de yurtdışı pazarlardaki büyüme hedeflerimiz doğrultusunda sürdürüyoruz. Yeni yatırımımızın ekonomimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Kişi başına 145 litre ambalajlı su tüketiliyor

Konuşmasında ambalajlı su sektörünün değişen tüketim alışkanlıklarına paralel olarak en hızlı büyüyen sektörler içinde yer aldığına da dikkat çeken Feyhan Yaşar, şöyle konuştu:

"Türkiye’de ambalajlı su pazarı, sağlıklı yaşam bilincinin yarattığı talep ve gelişen perakende kanalları ile şehirleşme oranındaki artış sonucunda yıldan yıla büyüyor. Bugün ambalajlı su pazarının hacmi yaklaşık 11,3 milyar litreye ulaşmış durumda. Kişi başına düşen ambalajlı su tüketimi ise 145 litre düzeyinde."