Posco iç piyasanın çelik ihtiyacını karşılayacak

Güney Kore'li çelik üreticisi Posco Assan TST'nin, tam kapasiteye geçtiğinde iç piyasadaki çelik ihtiyacının tamamını karşılıyabileceği belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Posco Assan TST Genel Müdür Yardımcısı Seçkinler, "Bu yıl tam kapasiteye ulaştıklarında paslanmaz çelikte Türkiye'nin tüketimi olan 360 bin tonun 200 binini tesislerimizde üreteceğiz. İkinci faz yatırımını tamamladıktan sonra da kapasitenin 400 bin tona ulaşarak, iç piyasanın tüm ihtiyacına cevap verebilir duruma geleceğiz"dedi.

Posco Assan TST Üst Yöneticisi (CEO) Jong Won Kwon ise yaptığı konuşmada, "Kore Savaşı'nda bizi yalnız bırakmayan, fiziksel uzaklıklara rağmen fedakarca yanımızda yer alan Türk halkına minnettarlığımız her zaman devam edecektir. Bu nedenle paslanmaz çelik gibi günümüzde gelişmişliğin en önemli göstergelerinden biri ve ekonominin can damarı olan bir alanda Türkiye'ye yatırım yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. 

Posco İzmit fabrikasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Kwon, 1960'lı yılların başında savaştan çıkan ve bir tarım ülkesi olan Güney Kore'nin ihracat amaçlı kalkınma planı çerçevesinde katettiği gelişmelerle bugün dünyanın en yenilikçi ülkeleri arasında yer aldığını belirtti. 

Güney Kore'nin ihracat konusunda büyük bir başarı gösterdiğini ve 2012 yılında dünyanın en büyük 7'nci ihracatçısı konumuna geldiğini dile getiren Kwon, "1980'li yıllarda taklit ürünlerin hakim olduğu Güney Kore, günümüzde dünyanın en 'yenilikçi' ülkelerinden biri olmuş ve 1960'larda 80 dolar olan kişi başına gelirini 28 bin dolar seviyelerine çıkarmıştır" diye konuştu. 

Türkiye ile ilişkilerine de vurgu yapan Kwon, şöyle devam etti: 

"Kore Savaşı'nda bizi yalnız bırakmayan, fiziksel uzaklıklara rağmen fedakarca yanımızda yer alan Türk halkına minnettarlığımız her zaman devam edecektir. Bu nedenle paslanmaz çelik gibi günümüzde gelişmişliğin en önemli göstergelerinden biri ve ekonominin can damarı olan bir alanda Türkiye'ye yatırım yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Çünkü yatırımımızın Türkiye'nin kalkınmasına büyük fayda sağlayacağından eminiz." 

Posco, Kibar Holding ve Daewoo International ortaklığıyla kurulan Posco Assan TST Çelik Sanayi A.Ş'nin Genel Müdür Yardımcısı Selda Seçkinler de Türkiye'nin paslanmaz çelik sektöründeki pazar payını 5 ay gibi kısa sürede yüzde 40 seviyelerine çıkardıklarını vurgulayarak, "Türkiye'nin paslanmaz çelik ihtiyacının yarısını karşılayacak durumdayız" dedi. 

Şu ana kadar yaklaşık 10 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ve bu yıl içerisinde de ülke sayısını 20'ye çıkarmayı hedeflediklerini belirten Seçkinler, yıllık 200 bin ton üretim hedefi ile faaliyete başladıklarını kaydetti. 

"İç piyasanın tüm ihtiyacına cevap verebilir duruma gelecek" 

[PAGE]

"İç piyasanın tüm ihtiyacına cevap verebilir duruma gelecek" 

Seçkinler, Posco Assan TST'nin üretime başlayana kadar Türkiye'nin paslanmaz çelik ihtiyacının yüzde 100'ünü ithalat yoluyla karşıladığını vurgulayarak, "Bu yıl tam kapasiteye ulaştığımızda Türkiye'nin tüketimi olan 360 bin tonun 200 binini tesislerimizde üreteceğiz" ifadesini kullandı. 

İkinci faz yatırımını tamamladıktan sonra da kapasitenin 400 bin tona ulaşarak, iç piyasanın tüm ihtiyacına cevap verebilir duruma geleceklerini dile getiren Seçkinler, talebe göre de bir milyon ton kapasiteye ulaşmayı planladıklarını vurguladı. 

Fabrikanın Çevre Müdürlüğü tarafından sürekli denetlendiğini, denetimler sonucu herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığını ifade eden Seçkinler, mart ayında montajı yapılacak olan online izleme sistemini ile de Çevre Müdürlüğü'nün 24 saat boyunca bacaları denetleyebilecek duruma geleceğini kaydetti. 

TÜBİTAK MAM tarafından yapılan 15 günlük incelemeler sonucunda bacalardan çıkan değerlerin, sınır değerlerin çok altında olduğunun raporlandığını dile getiren Seçkinler, kurumsal olarak çevreye duyarlı bir kuruluş olduklarını belirtti. 

"Sapanca Gölü'nden su almıyoruz" 

Sapanca Gölü'nden aşırı miktarda su kullandıklarına dair basında çıkan iddiaları da değerlendiren Seçkinler, fabrikalarına ait özel bir su hattının olmadığını, Sapanca Gölü'nden çekilen söz konusu su hattından şimdiye kadar tek bir damla su almadıklarını ifade etti. 

Seçkinler, Posco'da 454 çalışanın büyük bir bölümünün Kocaeli'den tercih edildiğini de sözlerine ekledi. 

Konuşmaların ardından fabrikayı gezen basın mensuplarına burada üretim hakkında bilgi verildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir