"Amacımız Türkiye fabrikasını çok daha üst noktaya taşıyabilmek"

Hyundai Assan Başkanı Mong-Hyun Yoon, "Made in Turkey" damgalı araçlarının yurt dışında bayrak dalgalandırmasının kendilerine gurur verdiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hyundai Assan Başkanı Mong-Hyun Yoon, Hyundai Motor Company olarak Türkiye'ye ve Türk ekonomisine güvendiklerini belirterek, "Amacımız Türkiye fabrikasında ürün kalitesi en yüksek seviyede olan otomobilleri, Türk işçisinin emeğiyle en iyi şekilde üretmeye devam etmek ve Türkiye fabrikasını çok daha üst noktaya taşıyabilmek" dedi. 

Yeni Hyundai Elantra'nın basın lansmanında konuşan Mong-Hyun, "Made in Turkey" damgalı araçlarının yurt dışında bayrak dalgalandırmasının kendilerine gurur verdiğini söyledi. 

Mong-Hyun, bu yıl 230 bin araç üretip bunun en az 205 binini (yaklaşık yüzde 90) ihraç edeceklerini ve 2 milyar doların üzerinde döviz girdisi elde edeceklerini aktararak, "Yatırımımız, ihracatlarımız ve istihdamımız ile yüksek katma değer yaratarak Türkiye'ye ve Türkiye ekonomisine en üst seviyede katkı sağlamaya devam etmek istiyoruz. Hyundai Motor Company olarak Türkiye'ye ve Türk ekonomisine güveniyoruz. Amacımız Türkiye fabrikasında ürün kalitesi en yüksek seviyede olan otomobilleri, Türk işçisinin emeğiyle en iyi şekilde üretmeye devam etmek ve Türkiye fabrikasını çok daha üst noktaya taşıyabilmek." ifadelerini kullandı. 

Türkiye'ye geleli 2 ayı geçtiğine işaret eden Mong-Hyun, "Bu süre içinde gayret göstererek, gönülden ve azimle çalışan Hyundai Assan personeliyle gerçekten kardeşlik duygularıyla yakınlaşıp, çalışma hayatını daha eğlenceli bir hale getirdik. Bu sebeplerle ben de Atatürk’ün 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözüne nazire yaparak 'Ne mutlu Türkiye'de Türk insanıyla çalışabilene' demek istiyorum." yorumunu yaptı.

Mong-Hyun, konuşmasını İstiklal Marşı'nın ilk kıtasıyla bitirdi.

"Satış hedefimize dokunmadık, bu sene 55 bin" 

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker ise marka olarak pazar tahminlerinin 870-890 bin aralığında yer aldığını belirterek, "Diğer markalarla beraber bakıldığında bu yıl yüzde 10 daralma öngörülüyor. Satış hedefimize dokunmadık, bu sene 55 bin. İlk çeyreğin bitmesini bekliyoruz. Ondan sonra gelişmelere göre bakacağız." bilgisini verdi. 

Marka olarak 2014 yılından itibaren stratejilerini değiştirdiklerini vurgulayan Göker, "Perakende ağırlıklı çalışıyoruz. Perakende oranımız yüzde 70'lerde. Sektör daralmasına rağmen marka bazında geçen yılın üç ayına kıyasla bu yılın üç ayı arasında satış rakamımızı koruyoruz. Yeni Elantra'ya yılbaşında 2 bin satış hedefi koyduk ama biraz elimizi korkak alıştırdık. Şu anda 200'ü satıldı bile. Ocak ayında bu segmentte birinciydik, şimdi ilk üçteyiz." diye konuştu. 

Göker, yeni Elantra ile ilgili olarak ise şunları kaydetti: 

"Altıncı nesliyle hayatına devam eden Hyundai Elantra, cesur ve modern tasarımıyla dikkat çekiyor. Hem sportif hem de ağırbaşlı duruşu birleştirerek tasarım anlamında markaya farklı bir bakış açısı getiren Elantra’nın en önemli yeniliği ise Euro 6 normlarındaki 136 beygirlik turbo dizel motoru ve 7 ileri çift kavramalı DCT şanzımanı. Elantra, gerek dış tasarımı gerekse ferah iç mekanıyla C2 sedan segmentinde kıyasıya bir mücadelenin içine girecek. Rakiplerimizin çok güçlü olduğunu biliyoruz ama bizim de güçlü dizel motorumuz ve üstün yakıt ekonomisi sunan teknolojik bir şanzımanımız var. Sürüş konforumuzda da önemli aşamalar kaydettik. Ayrıca Elantra rakiplerine göre çok daha estetik ve sportif bir yapıda." 

Hyundai'nin dünya genelinde 10 milyon sattığı Elantra modeli yenilendi 

Hyundai'nin dünya genelinde en çok satılan modeli Elantra'nın yeni versiyonu, Türkiye'de satışa çıktı. Aşağıya doğru uzayan karakteristik ızgarası aracı geniş gösterirken, geriye doğru yaslanan mercekli farları ve aynı şekilde çekik bir gözü andıran LED stoplarıyla da Yeni Elantra modern ve sportif bir duruş sergiliyor. 

Beşinci nesil ile toplam 10 milyonluk satışa ulaşan Elantra, Hyundai’nin bu başarıya ulaşan ilk otomobili konumunda. Elantra'nın gövdesinde yüzde 53 oranında yüksek mukavemetli çelik kullanılıyor. Ayrıca burulma sertliği yüzde 30 artırılan gövde, daha yüksek darbe dayanıklılığı da sağlıyor. DCT şanzımana sahip dizel motorun 100 kilometredeki ortalama yakıt tüketimi ise 4.1 litre. 

Yeni Elantra, Türkiye'de "7 Yıl Garanti" seçeneği ile sunulan ilk Hyundai modeli olarak dikkati çekiyor. Müşteriler, 2 yıl/60 bin kilometre yasal garantiye ilaveten araç satışından itibaren 3 yıl/sınırsız kilometre, 5 yıl/100 bin kilometre veya 7 yıl/80 bin kilometreye kadar ücretsiz onarım güvencesi seçeneklerinden yararlanabiliyor. 

C sınıfındaki yeni Elantra, Türkiye'de 56 bin 590 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulurken, en üst seviye olan 1.6 litre CRDI Elite DCT seçenek ise 84.990 TL'lik etikete sahip bulunuyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir