"Engelsiz Havaalanı Kuruluşu" oldu

Havaş Antalya istasyonu "Engelsiz Havaalanı Kuruluşu" unvanı almaya hak kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Havaş, 9 istasyonunda başlattığı "Engelsiz Havaalanı" projesi çerçevesinde Antalya İstasyonu'nda sertifikalandırıldı. 

Havaş açıklamasına göre, "Engelsiz Havaalanı Projesi" kapsamında gerçekleştirilen 10 aylık kapsamlı çalışmalar sonucunda, Havaş Antalya istasyonu "Engelsiz Havaalanı Kuruluşu" unvanı almaya hak kazandı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Havaş Genel Müdürü Nurzat Erkal, kurum olarak yolcu memnuniyetini birinci öncelikleri olarak gördüklerini belirterek, tüm yolcularının farklı ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılamak için 7 gün 24 saat çalıştıklarını kaydetti. 

8 istasyonda daha çalışmalar yürütülüyor

Erkal, Antalya İstasyonunun engelsiz kuruluş unvanı kazanmasından dolayı gururlandıklarını dile getirerek, "Engelsiz Havaalanı projesi çerçevesinde 8 istasyonumuzda daha çalışmalar yürütüyoruz. Adana ve Dalaman istasyonlarımız da denetimlerini yeni tamamladı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından verilen sertifikayla engelli ve/veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolcularımıza yönelik verdiğimiz hizmet standardının belgelenmesinden mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Engellilerin hizmetleri en kolay yolla almaları sağlanıyor

Proje ile havaalanlarında engelli ve/veya hareket kabiliyeti kısıtlı olan yolcuların gidişlerinde uçaklarına, gelişlerinde ise bagaj alım alanlarına kadar rahat ulaşmaları ve her türlü hizmeti en kolay yolla alabilmeleri sağlanıyor. 

Faaliyet gösterdiği "Engelsiz Havaalanlarında" proje gerekliliklerini sağlayan Havaş, İstanbul Atatürk, Antalya, Adana, Ankara, Dalaman, İzmir, Sivas, Kütahya, Nevşehir İstasyonları için Ekim 2013 tarihinde SHGM'e başvuruda bulundu.  Adana ve Dalaman istasyonlarının denetimini de başarıyla geçti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir