"Yüksek fiyatlar ve kur yatırımı engelliyor"

TPG Capital Ortağı Morelli, "Türkiye'ye uzun vadede inanıyoruz ancak kur artışı ve makul olmayan fiyatlar yeni yatırım yapmamızı engelliyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - TPG Capital Ortağı ve Kıdemli Danışmanı Vincenzo Morelli, uzun vadede Türkiye'ye inançlarının devam ettiğini; ancak kurdaki yükselme, enflasyondaki artış ve makul olmayan fiyatlar nedeniyle Mey içkinin ardından Türkiye'de yeni bir yatırım yapmadıklarını söyledi.

Uludağ Ekonomi Zirvesinde, Türkiye'deki yatırım ortamını değerlendiren Morelli, TPG'nin Mey İçki yatırımından çıkmasının ardından neden yeni bir yatırım yapmadığı ile ilgili olarak, "Döviz ile ilgili bazı endişelerimiz ortaya çıktı. Kurdaki yükselme hassasiyete neden oldu. Enflasyon artışı da endişelendirdi. Yine de çok güzel bir fırsat çıksa yatırım yapardık. Ancak Türkiye'de satış yapmak isteyenlerin şirket değerleri açısından gerçekçi yaklaşım benimsemeleri önemli, makul fiyatların konuşulması gerek" dedi ve ekledi:

"Siyasi istikrarsızlıktan da kimse hoşlanmaz. Siyasi istikrar Türkiye'nin çekici olmasının en temel nedenlerindendi."

Morelli, 17 Aralık sürecinin önümüzdeki dönem yatırım planlarını etkileyip etkilemeyeceği ile ilgili soru üzerine ise, "Kişisel olarak beni etkilemedi. Aralık'ta banka hisseleri aldım, devlet tahvillerine yatırım yaptım. Kişisel olarak yatırımda bulunuyorum" diye konuştu.

Morelli, uzun vadeli düşünüldüğünde Türkiye inançlarının devam ettiğini belirterek, bunun en büyük nedeninin yüksek genç nüfus, artan eğitimli işgücü ve altyapıda kaydedilen gelişmeler
olduğunu söyledi.

Morelli, TPG'nin önümüzdeki dönemde hangi sektörlerle ilgilenebileceği ile ilgili olarak ise, "Türkiye'de de büyüyen tüm piyasalar gibi tüketim sektörü, perakende sektörü çekici. Medya ve eğlence de bir diğer alan. Bankalar son derece cazip ama bazı düzenleyici kurumların getirdiği sınırlamalar yatırımcıyı engelleyebilir" diye konuştu.