Rakibine ‘Efe’lendi

Efe Alkollü İçecekler, İngiliz Diageo'nun “Hükümet sözünü tutmadı” değerlendirmelerini eleştirdi: Haksız ve yanlış.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Alkollü içkilerin reklam ve satışına ilişkin yeni düzenlemeler sonrası tartışma sektör şirketlerine sıçradı. Rakı pazarında hakim durumda bulunan İngiliz Diageo'nun Hükümet'e yönelik değerlendirmelerine Efe’den eleştiri geldi.

Efe Alkollü İçecekler CEO'su Egemen Demirtaş, “Kendilerine hükümet tarafından verilmiş olduğunu iddia ettikleri söz ve teminatların tutulmadığı yönündeki açıklamalarını haksız ve yanlış buluyoruz. Bu açıklamaların dünyada Türkiye alkollü içecekler sektörünün istikrarsız düzenlemelere maruz kaldığı algısını yaratmasından ve yatırım ortamını kötülemesinden endişe ediyor, haklı ve doğru bulmuyoruz” açıklamasını yaptı.

Alkollü içkiler konusunda hazırlanan yasa teklifinin getirdiği yeni düzenlemeleri şirket faaliyetleri açısından değerlendirdiklerini belirten Efe Alkollü İçecekler CEO'su Egemen Demirtaş, “Reklam ve tanıtıma ilişkin yeni düzenlemelerin faaliyetlerimizi önemli ölçüde olumsuz etkileyecek nitelikte olmadığını görüyoruz" dedi.

Demirtaş yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yapılan düzenlemelerin alkolün kullanımını yasaklamaya yönelik olduğu görüşünü paylaşmıyor ve yatırımcılarımızın da böyle bir düşünceye kapılmasını istemiyoruz. Pek çok ülkede, özellikle AB'de benzer, hatta daha sert düzenlemelerin olduğunu ve ilgili sektörlerin faaliyetlerinin sağlıklı bir biçimde devam ettiğini görüyoruz.

Özellikle Türkiye'de rakı piyasasında hakim durumda bulunan şirketin, kendilerine hükümet tarafından verilmiş olduğunu iddia ettikleri söz ve teminatların tutulmadığı yönündeki açıklamalarını haksız ve yanlış buluyoruz. Bu açıklamaların dünyada Türkiye alkollü içecekler sektörünün istikrarsız düzenlemelere maruz kaldığı algısını yaratmasından ve yatırım ortamını kötülemesinden endişe ediyor, haklı ve doğru bulmuyoruz. Faaliyetlerimizi yeni düzenlemelere uygun hale getirerek ve ülkemiz kurumlarına olan güvenimiz ile çalışmalarımıza devam edeceğimizi ifade ederiz."