Ramazan Bingöl, köfte ile dünyaya açılacak

Ramazan Bingöl, 2015 yılında köfteyi dünya markası haline getirmek amacıyla Ramazan Bingöl Köfte & Steak markasını hayata geçirdi. Bu sene ise franchise ağına genişleterek, 20’ye yakın şube açmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek SEVAL / İstanbul
Esenler, Bayrampaşa ve Ümraniye şubeleri ile 2008 yılından beri Türk ve dünya mutfağından çeşitlerini misafirleri ile buluşturan Ramazan Bingöl, geleneksel ve unutulan lezzetleri tekrar ortaya çıkarmak adına çalışmalar geliştiriyor. Özellikle mevsimlerin beraberinde getirdiği ürünleri kullanarak geleneksel lezzetleri misafirleriyle buluşturduklarına vurgu yapan Ramazan Bingöl Restoranları sahibi Ramazan Bingöl, "Ayrıca 2015 yılında Fastfood’a karşı köfteyi ön plana çıkarmak ve köfteyi dünya markası yapmak amacıyla Ramazan Bingöl Köfte & Steak markamızı hayata geçirdik ve 2016 yılı itibari ile franchise vermeye başladık. Bu yıl da markamızın franchise ağını genişleterek, 20’ye yakın şube açmayı planlıyoruz" şeklinde bilgi verdi.

"Günde 250 kilo işlenmiş et"
Restoranlarının, 850, bin 100 ve  bin 500 kişi kapasiteli; çocuk oyun parklarından hayvanat bahçesine, teraslardan VIP odalara kadar farklı alanlara sahip olduğunu kaydeden Bingöl, her gün yaklaşık 250 kilo işlenmiş et ürünlerinin şubelerine gönderildiğini ve misafirlerine servis edildiğini aktardı. Restoranlarında 200 kişiye istihdam sağladıklarına değinen Bingöl, Bayrampaşa şubelerini geleneksel lezzetlerinin ön plana çıktığı kebap ve tava konseptine dönüştürdüklerini ve Keme, Patlıcan, Erik ve Yenidünya kebap çeşitleri ve Demirhindi Şerbeti ile müşterilerine geleneksel iftarları yaşattıklarını ifade etti.

"Zengin bir menüye sahibiz"
Bu sene misafirlerini zengin bir menü ile kuş cıvıltıları, meyve ağaçları, çiçek bahçeleri, terasları, havuzlu ve yazlık bahçeleri içinde ağarlayacaklarını ileten Bingöl, "Ebeveynlere iftar için rahat bir zaman sunarken, çocuklariçin de özel bakıcılar eşliğinde çocuk oyun parkı ve hayvanat bahçesinde eğlenceli dakikalar yaşamalarını sağlayacağız. Ramazan davulcusu eşliğinde, manilerle açılan iftar zamanlarında geleneksel kıyafetli şerbetçilerin şerbet dağıtımıyla geleneklerimizi yaşatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
İftariyeliklerde çorbalardan zeytin çeşitlerine, bal, reçel, sahineden peynir çeşitlerine, hurma ve Ramazan Pidesine kadar hafif başlangıçlarla başlayacaklarını anlatan Bingöl, soğuk başlangıçlarda zeytinyağlı çeşitlerinden salata, yoğurt ve çiğ köfteye kadar farklı seçenekler sunacaklarını söyledi.
Bingöl sözlerine şöyle devam etti: "Ara sıcaklarımızda da, Pastırmalı Paçanga Böreği, İçli Köfte, Etli Kuru Dolma; ana yemeklerde, Biftek, Bonfile, Kuzu Şiş, Kuzu Pirzola, Tandır, Acılı-Acısız Kebap, Izgara Köfte, Tavuk Şiş, Tavuk Pirzola, Tavuk Külbastı, Döner, Patlıcan Kebabı; tatlılarda Trileçe, Güllaç, Kadayıf, Künefe, Sütlaç, Şekerpare ve Dondurma; içeceklerde ise Demirhindi Şerbeti, Meyan Kökü Şerbeti, Yayık Ayran, Şalgam, Meyve Suları ve diğer içecek gruplarıyla birçok farklı lezzetten oluşan zengin bir menü sunacağız."