Renault Twizy Türkiye'de

Elektrikli araç Renault Twizy, 26 Haziran'da Türkiye'de satışa sunulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  Elektrikle çalışan, sıfır karbondioksit salımlı, çevreci, cesur ve yenilikçi iki koltuklu tasarımıyla kendi segmentini yaratan Renault Twizy, Türkiye'de 26 Haziran'da satışa çıkacak   

Renault'tan yapılan açıklamaya göre, ultrakompakt Twizy, çok küçük alana bile park edilebiliyor. Twizy'de sürücü ön hava yastığı ve dört noktalı ön emniyet kemeri ve arka yolcu için de üç noktalı arka emniyet kemeri ile güvenliğe önem veriliyor. Renault Twizy'nin benzersiz tasarımının yanı sıra kişiselleştirme özelliği ile kendine özgü bir Twizy yaratılabiliyor.  

Türkiye'de 26 Haziran'dan itibaren satışa sunulacak olan Renault Twizy bataryası ile birlikte satılacak ve fiyatları bataryası dahil 13 bin 700 avrodan başlayacak. Renault'nun yeni tasarımı Twizy, İspanya'nın Valladolid şehrinde üretiliyor.  

Tepeden tırnağa yüzde 100 elektrikli olarak tasarlanan aracın hedefi şehir içi ulaşım. İlk olarak 2009 Frankfurt Otomobil Fuarında avangard bir konsept olarak tanıtılan Twizy, haziran ayının ortasında Renault showroomlarında boy gösterecek. Twizy, hem kadın hem erkek müşterileri, hem gençleri hem de profesyonelleri hedefliyor. 

Twizy şehirde yaşayanlara yeni, eşsiz bir şehir içi ulaşım çözümü sunuyor. Sıradan bir şehir içi yolculukta, park etme dahil sürücüye yüzde 25 oranında zaman kazandırıyor ve bir damla bile yakıt harcamıyor. Sunduğu panoramik görüş açısı, ince ön cam sütunları, açık mimarisi ve 3,4 metre dönüş çapı sayesinde, trafikte çeviklik bir yaşam tarzına dönüşüyor.  

Twizy de Renault'nun araç güvenliği alanındaki uzmanlığından yararlanıyor. Twizy, görünümü ve çevreciliğinin yanı sıra iki tekerlekli araç çevikliği ile konvansiyonel bir otomobilin güvenlik ve konfor özelliklerini bir arada sunuyor. Bunun yanısıra Twizy, disk frenleri ve Renault Spor Teknolojilerinin özel geliştirme girdileri sayesinde yolu kucaklıyor. Twizy orantısıyla iki koltuk çevresinde tam bir koruma alanı sağlıyor. Twizy'de sürücü ön hava yastığı ve dört noktalı ön emniyet kemeri ve arka yolcu için de üç noktalı arka emniyet kemeri bulunuyor. Twizy'nin kapıları hem dış etkenlere hem de hava akımına karşı ek koruma sağlıyor.  

Twizy kullanıcıları, aracın içinde ve dışında kendi istedikleri kişiselleştirme özelliğini seçme özgürlüğüne sahip bulunyor. Tavan ve kapılardan, alüminyum jantlara, ve hatta torpido gözü kapakları ve koltuk döşemelerine kadar birçok alan kullanıcının isteğine göre farklı renklerde kişiselleştirilebiliyor. 

Ekipman seviyesi olarak da tek bir versiyon sunan araç, 100 kilometre şehir menziline sahip. En zor yol şartlarında bile 55 kilometrelik menzile ulaşabiliyor. Twizy'yi farklı kılan en önemli özelliklerinden biri de 220 voltluk herhangi bir elektrik prizinden şarj olabilmesi. Twizy, 220 volt ev prizi uyumlu entegre üç metre uzunluğunda batarya şarj kablosu ile satılıyor. 

Renault Spor Teknolojileri tarafından çizilen şasi ve performans özelliklerine yönelik ilk bilgilerden, F1 motorları gibi aynı dinamolarla çalışan motor ve güvenirlik arasındaki uyuma kadar Twizy'nin gelişimi uzman ellere emanet edildi. Konseptin en başından bu yana misyonu hem kolay kullanım (EASY- KOLAY) hem de iki kişilik bir ultramobil (TWIN- İKİZ) ortaya çıkartmaktı. Bu rafine teknolojinin yeni ürünü diğer güçlü yanlarına ek olarak, Renault mirasını hak eden aktif ve pasif güvenlik sistemleri içeriyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir