Rosatom’dan Türkiye belgeseli: Dünyada 6 kişiden biri elektriksiz

Yönetmen Zikking, dünyada her 6 kişiden birisinin elektriksiz yaşamak zorunda kaldığını ifade ederek önceliklerinin insanlara sağlıklı ve güvenilir enerji kaynağı sağlamak olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YEŞİM ARDIÇ

Akkuyu NGS’yi yapan Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi Rosatom, Wild Edens:Turkey-Vahşi Cennetler:Türkiye isimiyle çektiği belgesel filmin dünya galasını Ankara’da gerçekleştirdi.

Gösterim öncesi basın toplantısı düzenleyen Yönetmen Andrew Zikking, dünyada her 6 kişiden birisinin elektriksiz yaşamak zorunda kaldığını belirtti. Zikking, önceliklerinin insanlara sağlıklı ve güvenilir enerji kaynağı sağlamak olduğunu söyledi.

Akkuyu NGS’nin Rusya için çok önemli olduğunun altını çizen Zikking, uluslararası verilere göre, 2030 yılına kadar enerji talebinin ve tüketiminin daha hızlı artacağını aktardı. Bu noktada güvenilir enerji kaynakları üretim kapasitesinin artırılması gerektiğini ifade eden Zikking, “Ama aynı zamanda insanların doğayı korumak için temiz havamızı korumak için de niyetleri ve hedefleri var. Bu geleceğimiz için çok önemli hedef.” diye konuştu.