Sabancı: AvivaSA'da çalışanların yüzde 65'i kadın

Güler Sabancı, "Bugün AvivaSA çalışanlarının yüzde 65'i kadın. Aynı zamanda kadın yöneticilerin oranı yüzde 57. Bu rakamlar Türkiye ortalamalarının iki kat üstünde. Bu da beni ayrıca mutlu ediyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, kadına iş hayatında fırsat vermeyi önemsediklerini belirterek, grup şirketlerinden AvivaSA'da kadın çalışan oranının yüzde 65'i bulduğunu vurguladı.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat'ın "2015 Satış Vizyon Toplantısı"nda, konuşan Güler Sabancı, "Sabancı Topluluğu olarak en önemli gündem maddelerimizden olan eşitlik ve kadına iş hayatında fırsat verme konusunda AvivaSA örnek bir şirketimiz. Bugün AvivaSA çalışanlarının yüzde 65'i kadın. Aynı zamanda kadın yöneticilerin oranı yüzde 57. Bu rakamlar Türkiye ortalamalarının iki kat üstünde. Bu da beni ayrıca mutlu ediyor" dedi.

"Engel Tanıma, Asla Durma" başlığıyla düzenlenen toplantıya 1,300 kişi katıldı. Toplantıya, Güler Sabancı ve AvivaSA Emeklilik ve Hayat CEO'su Meral Eredenk Kurdaş'ın yanı sıra, Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz ve Akportföy Genel Müdürü Alp Keler de katıldı. Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı ve AvivaSA Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer de görüntülü mesaj ile katılımcılara seslendi.

Sabancı, Türkiye'de Bireysel Emeklilik Sistemi başladıktan sonra gerçekleştirilen ilk halka arzı yaptıklarını hatırlatarak, "Halka arzla birlikte, artık sadece Sabancı'ya ve Aviva'ya karşı değil, yeni yatırımcılarımıza karşı da sorumluluğumuz var" dedi ve ekledi:

"Sabancı Topluluğu'nda sanayiden perakendeye, bankacılıktan enerjiye kadar çok farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerimizin hepsinin önemli bir kesişim noktası var. Hepimiz, insan hayatına değer katmak, yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz."

 Meral Eredenk Kurdaş da, "Faaliyet gösterdiğimiz iki ana iş kolumuzdan bireysel emeklilikte, fon büyüklüğünde devlet katkısı dahil 7 milyar lirayı, katılımcı sayısında ise 730 bin kişiyi aştık. Hayat sigortaları tarafında ise pazar payımızı artırdık" dedi.