Samanyolu Metal, makine parkını büyütmeyi hedefliyor

Mevcut pazarlarımız arasında Mısır ve Romanya yer alıyor. Ürün portföyümüzü artırarak yeni pazarlara ihracat yapmayı planlıyoruz.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ARZU BAĞCI

KAYSERİ - Mobilya sektöründe plastik ve metalden tamamlayıcı ürün imalatı yapan Samanyolu Metal, üretimini artırmaya yönelik sistem ve makine kurulumu yatırımı hedefliyor. Bugün itibarıyla Mısır ve Romanya'ya ihracat yapan Samanyolu Metal, yeni pazarlara ihracat yapmayı planlıyor. Üretimde, yılda 200 bin kilo boru profil ve 150 bin kilo plastik hammadde tükettikleri bilgisini veren Samanyolu Metal ve Mobilya Aksesuarları Genel Müdürü Seyit Zorlu "Yeni bir CNC ekipman yatırımı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Mobilya sektöründe plastik ve metalden tamamlayıcı ürün imalı yaptıklarını belirten Seyit Zorlu, üretimi artırmak istediklerini bunun için de sistem ve makine kurulumu yatırımı yapacaklarını söyledi. İmalatta yıllık 200 bin kilo boru profil ve 150 bin kilo ise plastik hammadde tükettiklerine dikkat çeken Seyit Zorlu, “Konsept ürünler, metalden ayaklar, kollar, plastikten ayaklar, aksesuarlar, köşebent ve koruyucu gibi ürünlerimizi, çeşitlerimiz arasında sıralayabiliriz. Üretimi artıracak sistem ve makine ekipmanı kurulumu yapmayı ve makine parkımızı büyütmeyi hedefliyoruz. Firmamıza yeni bir CNC ekipman yatırımı düşünüyoruz” diye konuştu. Mısır ve Romanya'ya ihracat yaptıkları bilgisini veren Zorlu, “Ürün portföyümüzü artırarak, yeni pazarlara ihracata başlamayı planlıyoruz. İç pazarda mobilya sektörünün yoğun olduğu illerde 12 bayimiz var. Müşteri portföyümüz üreticilerden ve bayilerimizden oluşuyor. Ürün çeşitliliğimizi artırarak, bayi satış miktarını artırmayı planlıyoruz” dedi. 

20 kişi ile imalat yapıyor 

Zorlu, 2008 yılında Kayseri OSB'de kurulan firmalarının, bin 400 metrekare alanda üretim yaptığını sözlerine ekledi. 

Ar-Ge çalışmalarını hem kendi bünyelerinde hem de müşterileriyle koordineli yürüttüklerini kaydeden Zorlu, “Ar-Ge konusunda üretim kolaylığı sağlayacak ürünlerden yurtdışında trend ürünlere kadar geniş yelpazede çalışıyoruz. Bünyemize yakın zamanda ranza tasarım ve modelini eklemeyi planlıyoruz. Yaklaşık 20 kişi ile üretim yapıyoruz” diye konuştu. 

Müşteri odaklı çalıştıklarını söyleyen Zorlu, “Esnek çalışma disiplinimiz, termine ve teknik vaadlere uygun satış sistemimiz bizi diğer firmalardan farklı kılan özelliğimiz. Sektörümüz üretimi ve ticareti bilmeyenlerin de yer aldığı geniş bir alan. Bundan dolayı ürün fiyatı verilirken ve sistem izah edilirken zaman zaman zorlanıyoruz. Sektörümüzün bir başka sorunu ise rekabete dayalı düşük fiyat, kötü kalite ve tahsilatta yaşadığımız zorluklar” şeklinde konuştu.