Samsung: 4.0'da geri kalma şansımız yok

Diğer ülkelerin Endüstri 4.0'a yatırım yaptığını belirten Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Yeğen, "Bu yönde çalışmamız lazım, gerisinde kalma gibi bir şansımız yok" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, Uludağ Ekonomi Zirvesi açılışında konuştu. Yeğen, Samsung'un geçen yılı 202 milyar dolar ciroyla tamamladığını belirterek, 89 ülkede 20 farklı endüstrideki çalışmaların çok yoğun şekilde devam ettiğini söyledi. Yeğen konuşmasında ayrıca endüstri 4.0'ın önemine değindi. 

Geçen yıl Ar-Ge için 14 milyar dolar ayırdıklarını anlatan Yeğen, "5 bin 518 patentle dünyada en çok patenti tescil altına alan ikinci şirket olduk. Televizyon, cep telefonu, buzdolabı gibi pazarlarda birincilik devam etti. Tamamen inovasyonu merkezine koymuş bir şirketiz." dedi.

Yeğen, bundan sonra 3 teknolojinin hayatı şekillendireceği dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bunların birincisi nesnelerin interneti, ikincisi yapay zeka, üçüncüsü ise tamamen artırılmış gerçeklik teknolojileri. Nesnelerin interneti dediğimizde açıkçası en kolay tabiriyle hayatımızı kolaylaştıran sensörlerden bahsediyoruz. Samsung olarak 2020 yılında ürünlerimizin yüzde 100'ünün tamamen web bağlantılı olacağını ve hepsinin uzaktan kontrol edilebileceğini duyurmuştuk. Yapay zeka teknolojisi ise çok net anlaşılmıyor. İnsan kadar akıllı olan hatta bir süre sonra zekası insandan daha fazla olan makinelerden bahsediyoruz. Bugün bazı sektörlerde yapay zekayı görüyoruz. 2030'lara doğru öğrencilerin yapay zeka üzerinden eğitim alacağı araştırmacılar tarafından belirtiliyor."

'Endüstri 4.0'a geçmeme şansımız yok'

Endüstri 4.0 konusuna da değinen Yeğen, "Endüstri 4.0'a geçmemek gibi bir şansımız yok. Diğer ülkeler buna yatırım yaparken gerisinde kalma gibi bir şansımız yok. O yüzden bu yönde çalışmamız lazım." diye konuştu.