Sanofi, Merial'i Türkiye'ye getirdi

Sanofi Grubu, hayvan sağlığı şirketlerinden Merial'in kendi bünyesinde ocak ayından ayından itibaren Türkiye'de faaliyet göstermeye başladığını duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hayvan sağlığı için yenilikçi ilaçlar ve aşılar geliştiren Merial, Sanofi Grubu bünyesinde Türkiye pazarına adım attı.  

Sanofi'den yapılan açıklamaya göre, dünya çapında hayvan sağlığı ve refahının iyileştirilmesi için ürünler geliştiren Merial, reçeteli ilaçlar, aşı ve tüketici sağlığına yönelik ürünler dahil sağlığın çeşitli alanlarında çözümler sunan Sanofi Grubu çatısı altında bu yılın ocak ayından itibariyle Türkiye'de faaliyet göstermeye başladı. 

Merial farmasötik ürünler ve aşılar üretiyor

Kökleri 19. yüzyılın sonlarına ve büyük bilim adamı Louis Pasteur'e uzanan Merial, çeşitli hayvan türlerinin sağlığını, refahını ve performansını geliştirmek için kapsamlı bir ürün portföyü sunuyor. Merial hayvan sağlığı pazarının, ruminantlar, kanatlılar, ev hayvanları, atlar ve yabani hayvanlar dahil bütün segmentlerine yönelik farmasötik ürünler ve aşılar üretiyor. 

Uzmanlık dalını veteriner ilaçlar ve aşılar oluşturuyor

Markanın en güçlü olduğu uzmanlık dalını ev hayvanları ve çiftlik hayvanları için geliştirdiği veteriner ilaçlar ve aşılar oluşturuyor. Merial'in müşteri portföyünde veteriner hekimler, yetiştiriciler, evcil hayvan sahipleri ve hayvan gıdası üreticileri bulunuyor. 

"Hedefimiz Türkiye'nin önde gelen hayvan sağlığı şirketlerinden biri olmak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Merial Türkiye Genel Müdürü Herbert Pohle, hayvan sağlığının insan sağlığıyla yakından ilişkili olduğunu ve dolayısıyla veteriner hekimlerin ve hayvan sağlığı sektörünün toplumda önemli bir rol oynadığını belirterek, şunları kaydetti: 

"Öncelikli hedefimiz Türkiye'nin önde gelen hayvan sağlığı şirketlerinden biri olmaktır. Bizim sektörümüzde yenilikçilik, müşterilerimizin gelişen ihtiyaçlarını karşılamak ve endüstrimizin genel anlamda değerini artırmak için büyük bir önem taşıyor. Merial'de faaliyetlerimizin merkezinde yenilikçilik yer alıyor. Türkiye'de hayvan sağlığı alanında en önemli ve öncelikli konulardan biri aşılama. Bu konudaki çalışmaları yaygınlaştırmak için Türkiye'de üniversiteler ve veteriner fakülteleriyle işbirlikleri yapmayı planlıyoruz.  

Bu konularda ilginizi çekebilir