Saray Madeni Eşya, ürünlerini 34 ülkeye ihraç ediyor

Yıllık 350 bin adet üretim kapasitesine sahip olan firmanın elektrikli ev aletleri ve ankastre mutfak cihazları olmak üzere 2 ana grupta ürün portföyü bulunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arzu BAĞCI

KAYSERİ - Elektrikli ev aletleri sektöründe faaliyet gösteren Saray Madeni Eşya, şu anda neredeyse üretimin tamamını ihraç ediyor. Toplamda 34 ülkeye ihracat gerçekleştiren firmanın elektrikli ev aletleri ve ankastre mutfak cihazları olmak üzere 2 ana grupta ürün portföyü bulunuyor.

Yıllık 350 bin adet üretim kapasitesine sahip olduklarını söyleyen Saray Madeni Eşya Yönetim Kuru Başkanı Haşim Bayram, "Elektrikli ev aletleri ve Ankastre mutfak cihazları olmak üzere 2 grupta üretim yapıyoruz. Elektrikli ev aletleri grubunda, mini fırınlar, elektrikli oda ısıtıcıları, infrared ısıtıcılar, elektrikli barbekü ve elektrikli ocak üretiyoruz. Ankastre mutfak cihazları grubunda ise sürgülü aspiratör, davlumbaz aspiratör ve ankastre ocak üretimi yapıyoruz.Pazarda kendimizi kanıtladık. Şu anda 34 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Neredeyse üretimimizin tamamını ihraç ediyoruz. Son 3 yıldır neredeyse bütün üretimimizi ihracat ediyoruz. Portföyümüzde Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Balkan Ülkeleri, Rusya, Türk Cumhuriyetleri’nde bulunan  34 ülkedeki firmalarla ticaret yapmaktayız. Yurt dışında pek çok ülkede bayiliklerimiz vardır" diye belirtti.

Kuruluş hikayelerinden bahseden Bayram , "Firmamız 1959 yılında Kayseri’de  kurularak mutfak eşyası üretimine başladı. O yıllarda düdüklü tencere üretimi yoğun ve uzun yıllar devam etti  ve sonraki yıllarda katı yakıt sobaları , elektrikli fırınların ürün çeşitliliğine eklendi. Halen elektrikli ev aletleri , ankastre mutfak cihazları alanında üretimimiz devam ediyor" dedi.

Firmalarının rekabetçi gücünden bahseden Bayram , "Müşteri memnuniyeti önceliğimizle ürün kalitesini hedefleyerek Ar-Ge sürecinden başlayıp, satış, lojistik, iletişim, çalışabilirlilik , geri hizmet ve fiyat rekabetçiliğimiz ile birçok pazarda rekabet avantajımız var .Rekabet gücümüzü diri tutmak ve gelişen tüketici ihtiyaçlarını ürünlerimizde kullanabilmek için sürekli Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor. Sürekli ürün makyajlarımız olduğu gibi yeni ürün ve modeller de üretimimize ekleniyor" şeklinde belirtti. Bayram, "Üretim kapasitemizi ve üretim kalitemizi artıran makine, tesisat ve hat yatırımları yaptık. Ayrıca yeni ürün ve mevcut modellerin iyileştirilmeleriyle ilgili yatırımlarımız oldu" diye sözlerine ekledi.

Sektör olarak 2015 yılının iyi geçtiğini ifade eden Bayram, "Bu sürecin 2016 yılında devam etmesini ümidiyle hedeflerimiz yolunda çalışıyoruz. Yeni ürünlerimizi müşterilerimizle buluşturma , yeni pazarlara da açılarak hedeflerimiz doğrultusunda büyümeyi planlıyoruz" dedi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir