Serhat Mobilya, 2017 sonuna kadar sekiz yeni şube açacak

Serhat Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Mehmet Akkaş, orta vadede Avrupa ülkelerine ihracatı artırmak istediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ARZU BAĞCI

KAYSERİ - Yurtiçinde 300 bayisi bulunan Serhat Mobilya, bu yıl iki yeni şube açtı. Yeni dönemde mağaza yatırımlarına odaklanacaklarını belirten Serhat Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Mehmet Akkaş, iç pazardaki faaliyetlerine yeni şubelerle ağırlık vereceklerini belirtti. Bugün itibarıyla Kayseri'deki beş şubelerinin yanı sıra İstanbul Masko ve İkitelli ile Ankara Siteler'de şubelerinin bulunduğunu söyleyen Akkaş, 2017 sonuna kadar sekiz şube daha açmak istediklerinin altını çizdi. Orta vadede Avrupa ülkelerine ihracatı artırmak istediklerini de söyleyen Akkaş, 2015 yılında otel konsepti üzerine de üretime başladıklarını belirtti.

İç pazardaki iş hacimlerinde son bir ay içinde hareketlilik gözlediklerini ifade eden Nuh Mehmet Akkaş, ihracatta da yeni pazarlar oluşturmak için çalıştıklarını söyledi. Akkaş, "İhracat pazarlarımızda yaşadığımız daralmadan dolayı Avrupa'ya ağırlık verdik. Ama doğuyu da ihmal etmeyeceğiz. Çünkü doğudaki talepler dış pazardaki faaliyetlerimizi batıya göre daha hareketli kılıyor" dedi. Avrupalı tüketicilerin daha bilinçli olduğunu dile getiren Akkaş, "Avrupalı tüketiciler, daha seçici olduğu için ürün kalitesini ve standartlarını iyi biliyor. Biz de buna göre hareket ediyoruz. İhracatta yaşadığımız daralmayı yeni mağazalar açarak aşmayı planlıyoruz" diye konuştu. 

"Yeni bayilikler vermeyi planlıyoruz" 

Bugün itibarıyla 30 ülkeye ihracat yaptıklarının altını çizen Nuh Mehmet Akkaş, "En fazla ihracat yaptığımız ülke İngiltere. İhracat yaptığımız ülkelerin 10 tanesinde kendi tabelamızla satış yapıyoruz. Üretimimizin yaklaşık yüzde 30'unu ihraç ediyoruz. Perakende satışta Kayseri'de beş, İstanbul Masko'da, İkitelli'de ve Ankara Sitelerde bir şubemiz var. Ankara ve İstanbul'da bölge müdürlüklerimizin yanı sıra yurt genelinde 300 tabelalı bayimiz bulunuyor. Bunlara ilave yurtiçinde yeni bayilikler vermeyi planlıyoruz. Ürünlerimiz mağazalarımız ile doğrudan tüketiciye ulaşıyor" dedi. 

Ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla genç odası grubunda ve otel konseptinde dört yeni model üretmeye başladıklarını belirten Akkaş, yeni ürünlerinin pazarda talep göreceğine inandıklarını söyledi. Öte yandan kumaşla ilgili çalışmalarında, tekstil fuarlarına katılım sağladıklarını ve buradaki ürünleri gözlemlediklerini kaydeden Akkaş, ürün gamlarının C segmenti denilen orta gelirli tüketiciye hitap ettiğini aktardı. Akkaş, "Bunun yanı sıra fason yaptırdığımız ve her gelir grubuna hitap eden ürünlerimiz var. Ağırlıklı olarak panel mobilya, yatak ve yemek odası, oturma grupları, çekyat ve baza üretiyoruz" bilgisini verdi. 

Bugün itibarıyla Kayseri OSB'de 36 bin metrekaresi kapalı, 80 bin metrekaresi açık alanda üretim yaptıklarını söyleyen Nuh Mehmet Akkaş, tesislerinde 250 kişiyi istihdam ettiklerini iletti. 80 kişinin de mağaza ve showroomlarında çalıştığını aktaran Akkaş, "Bir aile şirketiyiz. Şirkette ikinci kuşağız. Üçüncü kuşaklarımız da eğitimlerini tamamlayarak, çalışmaya başladı' ifadelerini kullandı.