Serviceexpress, bu yıl 140 milyon liralık yatırım yapacak

2015 yılında yaşanan zorluklara rağmen ciroyu artıran firma, bu sene yatırımlarında soğuk hava depolarına yoğunlaşacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SABİHA TOPRAK

KOCAELİ - İç pazarda 24 ilde depolarıyla faaliyet gösteren Serviceexpress, bu yıl 140 milyon liralık yatırım planlıyor. Depolarının bulunduğu il sayısını 32'ye çıkarmak istediklerini belirten  Serviceexpress Satış ve Pazarlama Müdürü Veysel Yalçınkaya, "Müşterilerimizin yeni depo yatırımlarına yönelik talepleri var. Beş yıl içinde 81 ilde depolama ve dağıtım hizmeti vermeyi hedefliyoruz" diye konuştu. 

Bu yıl ki 140 milyon liralık yatırım planlarının, istediklerinin altında bir rakam olduğunu ifade eden Yalçınklaya, "Biz 160 milyon liralık yatırım düşünüyorduk. Ama global pazarın durumunu göz önünde bulundurarak yatırım tutarını aşağı çektik" dedi. Yatırımlarında soğuk hava depolarına yoğunlaşacaklarını belirten Yalçınkaya, "Ankara, İzmir, Adana, Gaziantep'te soğuk hava depo yatırımları planlıyoruz. Türkiye'de soğuk hava depolama ve dağıtımında açık olduğunu görüyoruz. Müşterilerimizin soğuk hava depolarına yoğun talebi var. Biz de bu talebi karşılamak için yatırım yapacağız" dedi. 

2015 yılında yaşanan zorluklara rağmen cirolarını artırdıklarını belirten Veysel Yalçınkaya, bununla birlikte hedefledikleri cironun altında kaldıklarını söyledi. 2015'in genel anlamda zorlu geçtiğine işaret eden Yaçınkaya, "Yurt içi ve dışında yaşanan olaylar ve global ekonomideki kriz işlerimize olumsuz yansıdı. Bununla birlikte kontratlı ve büyük ölçekli firmalarla çalıştığımız için hedeflerimizin çok gerisinde kalmadık. 2016 yılında hedefimizi yine yüksek tutuyoruz. Girmiş oldugumuz ihaleleri aldık çalışmaya başladık. Ancak, 2015 yılının hasarı 2016 yılına yansıyacak gibi" diye konuştu.  

Akaryakıt istasyonu işletmeciği de yaptıklarını belirten Veysel Yalçınkaya, "Lojistik ve akaryakıt faaliyetlerimizle 120 milyon TL ciro hedefliyoruz" dedi. 2016 yılında hedeflerinde sapma olabileceğini de dile getiren Yalçınkaya, "Bütün firmalar bunu öngörüyor. Planlanan hedefler 2017'de yakalanabilir. Bu yıl ABD'de başkanlık seçimi yapılacak. Bu durum global ekonomiyi de etkiliyor" ifadelerini kullandı.

Dış ticaret taşımalarında da Romanya hattında güçlü olduklarını belirten Yalçınkaya, "Romanya'da bir şubemiz var. Romanya hattında yılda yaklaşık 12 bin sefer düzenliyoruz. Bulgaristan ve Yunanistan  da öne çıkan pazarlarımız arasında bulunuyor" diye konuştu. Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle bu ülkeye seferlerinin durduğunu ileten Yalçınkaya, Rusya ile sorunun çözülmesi durumunda seferlere yeniden başlayacaklarını ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir