Şirketlerin baskı maliyetlerini düşürüyor

AEK Danışmanlık, şirketlerin baskı maliyetlerini düşürüyor. Şirketlerin basım faaliyetlerinde en yüksek faydayı sağlamasına yardımcı oluyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAMZE ŞENER

İSTANBUL - Türkiye’de yeni yeni tanınmaya başlayan basım danışmanlığı alanında hizmet veren AEK Danışmanlık, şirketlerin basım maliyetlerini düşürerek, sürdürülebilir faaliyetler yürütülmesini amaçlıyor. Basım danışmanlığı, şirketlerin basım faaliyetlerinde optimum faydayı sağlamasına yardımcı oluyor. Sektörün ilk kadın yöneticilerinden biri olan AEK Danışmanlık’ın Kurucusu Ayşe Kösebay, yurtdışında köklü bir geçmişi olan sektörün, Türkiye’ye etkileri ile ilgili şunları söyledi: “Çin ve Hindistan gibi pazarlardan Türkiye’ye, iki yıla kadar hem know-how hem insan kaynağı anlamında büyük bir talep olacak. Çünkü Türkiye inovatif işler yapan ve çalışılması kolay bir ülke.” 

Ayşe Kösebay, girişimcilik eğitimi alan bir ekonomist. Sektördeki açığı değerlendirerek, basım danışmanlığı alanına geçiş yapan Kösebay, müşterileri için sadece danışmanlık yapmadıklarını; verimlilik projeleri de ürettiklerini ifade etti. “Özellikle maliyet kazandırmayı ve bu kazanımı süreki hale getirmeyi amaçlıyoruz” diyen Kösebay, bankaların basılı matbu işlerinin analizini yaptıklarını da sözlerine ekledi. Şimdiye kadar çalıştıkları şirketlerden aldıkları ortalamayla, şirketlerin yüzde 14 ila 28 arasında tasarruf sağladıkları bilgisini veren Kösebay, “Bu yıllarca onlara maliyet avantajı kazandırabiliyor. Kağıt, adet, baskı tekniği ve satın alma davranışıyla ilgili destek veriyoruz. Proje ise üç ay ile dokuz ay boyunca sürüyor” dedi. 

Dünyada büyümekte olan Hindistan ve Çin gibi pazarların iki yıl sonra ithalat ve ihracat anlamında gelişmeler göstereceklerini ve Türkiye’nin de bu gelişmelerden olumlu anlamda etkileneceğini söyleyen Kösebay, “Hem know-how hem de insan kaynağı anlamında Türkiye de bu süreçten etkilenecek. Onlardan Türkiye’ye gelmek için inanılmaz bir talep var. 2020’ye kadar IT’ci istilası yaşayabiliriz. Türkiye büyüyen bir pazar. Ben ihtiyacımız olacağına inanıyorum” yorumunu yaptı. 

AEK Danışmanlık’ın müşterileri arasında ilk sırayı finans sektörü alıyor. Şirketler özellikle inovasyon, tasarım ve çevre konusunda hassasiyet gösteriyor. Danışmanlık almak için en büyük gerekçeleri ise maliyet. Dünyadaki benzer şirektlerle de temas halinde olduklarını belirten Kösebay, Türkiye’deki şirketlerin farkındalığının da artacağını ifade ediyo

Louvre Müzesi kitapçıklarını Türk şirketler basıyor

Türkiye’de ivme alan dijital baskı sektörü, son dönemde makine siparişleri için kuyrukta bekliyor. Son 3-4 yıldır büyük yatırımlar yapıldığını belirten AEK Danışmanlık’ın Kurucusu Ayşe Kösebay, “Övünç kaynağı olabilecek inovatif şirketler var. Louvre Müzesi, British Museum için kitap basan şirketlerimiz var. Avrupa, Türki Cumhuriyetler ve Arap ülkelerine ambalaj konusunda hizmet veren meslektaşlarımız var. Makine yatırımlarından sonra tek eksiğimiz, sistemsel. Kurumsallaşma çalışmalarımız yok. Aile şirketi mentalitesinden kurtulduğumuz an, ciddi adımlar atabileceğimize inanıyorum” diye konuştu.r.

Bu konularda ilginizi çekebilir