Şişecam'ın 9 aylık cirosu 5 milyar lira oldu

Şişecam Topluluğu'nun 2014 yılı Ocak-Eylül dönemine ilişkin net satışları yüzde 19,3 arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Şişecam Topluluğu'nun 2014 yılı Ocak-Eylül dönemine ilişkin net satışları yüzde 19,3 artışla 5 milyar lirayı aşarken, net karı ise 425 milyon lira oldu. Topluluk, aynı dönemde yaklaşık 900 milyon liralık yatırım harcaması gerçekleştirdi. 

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Şişecam Topluluğu, 2014 yılının ilk 9 aylık döneminde toplam 5 milyar lira satış geliri elde etti. 2014 yılı Ocak-Eylül dönemi finansal sonuçlarına göre, satış gelirlerini geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19,3 oranında artıran Şişecam'ın, bu dönemdeki net kârı da 425 milyon liraya ulaştı. 

Topluluk, 2014 yılı Eylül sonu itibarıyla yurtiçi ve yurtdışındaki kuruluşlarında toplam 2,9 milyon ton cam, 1,6 milyon ton soda ve 3 milyon ton endüstriyel hammadde üretimi gerçekleştirdi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, 2014 yılı Ocak-Eylül dönemi finansal sonuçlarına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Eylül 2014 sonu itibarıyla konsolide satışlarımız önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19,3 oranında artış göstererek, 5 milyar lirayı aştı. Konsolide satışlarımız içindeki Türkiye'den yapılan ihracat ile yurtdışı üretimden satışların toplamını ifade eden uluslararası satışlarımızın payı ise yüzde 52 oldu. EBITDA marjı önceki yılın aynı dönemine göre 2,5 puan artış göstererek, yüzde 21,2 oranında gerçekleşti. EBITDA hacmi ise 1 milyar lirayı aştı. Önceki yılın aynı dönemine kıyasla toplam net karımız yüzde 58, ana ortaklık payına düşen net karımız ise yüzde 51 oranında artarak, sırasıyla 425 milyon lira ve 391 milyon lira seviyesinde oluştu." 

Topluluk olarak yılın ilk 9 aylık döneminde yaklaşık 900 milyon lira yatırım harcaması ve 630 milyon dolar ihracat yaptıklarını kaydeden Kıran, "Eylül 2014 sonu itibarıyla 6,9 milyar lira seviyesine ulaşan öz kaynaklarımız ve 2,2 milyar lira tutarındaki likit kaynaklarımızla bilançomuz sağlıklı ve güçlü yapısını korumaktadır. Sahip olduğumuz likit kaynaklar yatırımların finansmanı anlamında bize avantaj sağlamaktadır. Mali yapımızı Topluluğun istikrarlı büyüme çizgisindeki devamlılığını koruyacak ve büyümemizi destekleyecek şekilde daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda  global ekonominin içinde bulunduğu koşulları da dikkate alarak, izlenecek politikalarla ilgili değerlendirmeleri sürekli yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 
 

Bu konularda ilginizi çekebilir