Şölen 900 milyon liraya koşuyor

Kuruluşunun 25’inci yılını dolduran Şölen, 2014’te yüzde 40 büyüme hedefliyor. CEO Elif Çoban, 2013 yılını 644 milyon TL ciro ile kapattıklarını belirterek bu yıl 900 milyon TL ciro ve 230 milyon TL ihracata ulaşacaklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL (DÜNYA) - Şölen, 25’inci yılında yeni logosuyla tüketicisinin karşısına çıktı. Yeni dönemde yerelleşmeye önem vereceklerini belirten Şölen CEO’su Elif Çoban, yeni dönem ile birlikte 2014’te 900 milyon TL’lik satış gerçekleştirmeyi hedefl ediklerini anlattı. Şölen’in yeni kurumsal kimliği, son dönemdeki çalışmaları, yatırımları ve gelecek hedefl eri ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Çoban, sektörde en fazla ihracat yapan şirket olduklarını ve bütün şirketler arasında da 6 basamak birden yükselerek 80’inci sıraya yükseldiklerini belirtti. İkinci kez Turquality Programı’na seçilmelerinin ardından yurtdışı ofisleri açmaya da devam ettiklerini anlatan Çoban, “Şu anda Dubai, Cezayir, Romanya, Azerbaycan, Suudi Arabistan’da ofislerimiz, Levant Bölgesi, Kanada ve Latin Amerika’da bölge müdürlüklerimiz bulunuyor. Uluslararası İş Birimimiz, 16 ülkede marka yatırımlarına devam ediyor. En büyük hedefimiz, Türkiye’de ve bölgede markalaşma hikâyeleri yaratmak. Ozmo ve Biscolata bizim için iki başarılı örnek. Bu örnekleri çoğaltacağız” dedi. 

Yeni kimliğe yeni logo 

Şölen’in yeni logosuyla ilgili ayrıntıları paylaşan Şölen Yönetim Kurulu Üyesi Hazım Ellialtı da, Şölen’in uzun yıllar daha çok sanayici ve ihracatçı kimliğiyle tanındığını söyleyerek, “Yıllarca tüketicinin karşısına ‘Bayramınız Şölen Olsun’ diyerek çıktık. Zaman içinde hayatımıza Biscolata, Ozmo, Luppo, Wapps, Lokkum katıldı. Sadece bayramları değil her günü Şölen’e çevirmekistedik. Yeni kimliğimiz ve bu kimliğin en görünen unsuru olan logomuz bu hedefimizi göstersin istedik” dedi.

Bu yıl yüzde 40 büyüme hedefleniyor

Şölen, 100’e yakın ülkeye 200’ün üzerindeki çeşidiyle ihracat gerçekleştiriyor. Elif Çoban hedefl erini şöyle anlattı: “2013 yılını 644 milyon TL ciro ile kapattık. İhracatta da 200 milyon dolar çıtasını geçtik. 2014 yılı ciro hedefimiz yüzde 40 büyümeyle 900 milyon TL. Bu ciroya 2000’e yakın çalışanımızla ulaşacağız. 2014 ihracat hedefimiz ise 230 milyon dolar. 2012 yılında Gaziantep’te temelini attığımız, son teknolojiyle tasarlanan ve gıda güvenliği konusunda en üst standartlara sahip olan fabrikamız yakında üretime başlayacak. Bu fabrika için yatırım 280 milyon TL’ye ulaşacak.”