Sosyal medya ajansı Krombera, her yıl %100 büyüyor

Markaların sosyal medyayı yeni keşfettiği zamanlarda bu alandaki açığı görüp kurulan Krombera, bu yıl TOBB tarafından en hızlı büyüyen şirket arasında gösterildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI-İSTANBUL 

Markaların sosyal medyayı yeni keşfettiği zamanlarda bu alandaki açığı görüp kurulan Krombera, bu yıl TOBB tarafından en hızlı büyüyen şirket arasında gösterildi. Yaklaşık 60 kişilik ekiple markaların sosyal medya tarafında çözüm ortağı olarak çalışan firma, her yıl yüzde 100 büyüyor. Kuruldukları yılı 4 müşteri ile kapatan firma, 4 yıl sonra bugün Dimes, Akbank Burger King, Doğa Koleji, Forum Alışveriş Merkezleri, Digiturk, Arby’s, Simit Sarayı gibi 40’tan fazla müşteriye hizmet veriyor. Yaklaşık 4 yıl önce ajans sayısının bir elin parmağını geçmediğini kaydeden Krombera Kurucu Ortağı ve Ajans Başkanı Alper Afşin Özdemir, sayı giderek arttığını ve markalarında iyi hizmet veren ajansı aradığının belirtti. Türkiye’de kurulan ilk sosyal medya ajanslarından biri olduklarının altını çizen Özdemir, Krombera’nın başarılarını şöyle anlattı: “Krombera, 9’uncu ayında Facebook tarafından 'Önerilen Ajanslar Listesi'ne seçildi. 2013 yılında ise dünyaca ünlü Wired UK dergisi tarafından 'Avrupa’nın en çok dikkat çeken 100 girişimi arasında tek ajans'olma başarısını gösterdi. Bunlar bir ajans için çok önemli.” 

Bu işe ilk başladıklarında markalara sosyal medyanın önemini anlatmanın zor olduğunu vurgulayan Özdemir, o dönemler sosyal medya yatırımlarının markalar için lüks olarak algılandığını kaydetti. Artık markaların sosyal medya yatırımın gerekliliği konusunda iknaya gerek kalmadığını belirten Özdemir, “Bugün markalar çok daha bilinçli hatta bünyesinde dijital pazarlama, sosyal medya departmanları var. Bu açıdan işlerimiz daha kolaylaştı” diye konuştu. 

8 yeni marka ile çalışmaya başladı 
Ajans olarak markaların sosyal medya hesaplarını idare ettiklerini söyleyen Özdemir, asıl işlerinin içerik üretimi ve yönetimi yapmak olduğunu belirtti. Bu yılı da yüzde 100 büyüme ile kapatacaklarını dile getiren Özdemir, 2015 itibari ile 8 yeni markayla çalışmaya başladıklarını kaydetti. Kombera’nın başarısından sonra markalara ihtiyaçları doğrultusunda hizmet vermek için başka şirketler kurduklarını kaydeden Özdemir, şunları anlattı: “Bera Grup olarak 3 farklı şirket daha kurduk. Anibera animasyon alanında, Berabera Pr ve etkinlik alanında, Propera video yapım alanında çalışıyor. Şirketlerimizle markalara her alanda yardımcı olmak istiyoruz.” Özellikle Türkiye’de animasyon alanında büyük potansiyel olduğunu dile getiren Özdemir, “Animasyon alanında bir açık gördük.” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir