SPK'dan Turkcell'e yeni atama

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Turkcell'de boş bulunan 4 yönetim kurulu üyeliği için 2 kişi atarken; kalan 2 üyelik için de şirketin ana hissedarları Sonera Holding BV, Çukurova Holding ve Alfa Telekom Turkey'den 2'şer isim bildirmelerini talep etti.

SPK'nın haftalık bülteninde yer alan açıklamaya göre, SPK şirket genel kurulunca mevzuata uygun üyeler seçilinceye kadar görev yapmak üzere, Turkcell yönetim kurulu üyeliklerine Mehmet Bostan ve Bekir Pakdemirli'yi atadı.

SPK, Turkcell yönetim kurulunda boş kalan 2 üyelik için atama yapmak için de, şirketin ana ortakları Sonera Holding BV, Çukurova Holding ve Alfa Telekom Turkey'nin her birisinden 2'şer ismi kurul kararını takip eden 15 gün içerisinde bildirmelerini talep etti.

Ortakları arasındaki uzlaşmazlıklar nedeniyle genel kurulunu gerçekleştiremeyen ve yönetim kurulu üyesi seçimi yapamayan Turkcell'de SPK, Mart ayında da yönetim kurulu üyeliğine üç bağımsız üye atamıştı.

Ancak, Nisan ayında görev süresi dolan dört yönetim kurulu üyesinin yerine seçim yapılamamıştı.

Halka açık şirketlerin boş yönetim kurulu üyelikleri ve toplanamayan genel kurulları konularında SPK'nın re'sen yapacağı işlemlerin de düzenlendiği torba yasanın TBMM'de kabul edilip Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, SPK'nın Turkcell'de boş bulunan 2 üyelik için atama yapması bekleniyordu. SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, Turkcell'deki mevcut üç üyeye ek olarak iki üye daha atayacaklarını; iki üye de ortaklardan isteyip yediye tamamlayacaklarını açıklamıştı. Turkcell'de yönetim kurulu yedi üyeden oluşurken, karar alınabilmesi için beş üyenin çoğunluk oyu gerekiyor.