Süt ve besi sığırları için ‘yatak’ tasarladı

Besi ve süt sığırlarının verimini artırmak için ürünler geliştiren Hatko, Ar-Ge çalışmalarının sonuçlarını almaya başladı. Sektöre yenilik getirmesi planlanan farklı bir hayvan yatağı modeli tasarlayan firma, üretim hacminde de yeniliğe gitti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA (DÜNYA)

Türkiye’de kullanımı her geçen gün artan hayvan yataklarını üreten Hatko, sektördeki alışkanlıkları değiştirmek için düğmeye batı. Farklı tasarımların peşine düşen şirket, kullanım kolaylığı ve verim açısından sektörde çıtayı yükseltmesi amaçlanan yeni bir model geliştirdi. 

Hayvan yatağı üretimine yönelik yatırımlarının devam edeceğini söyleyen Hatko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nejan Hatko, şu anda aldıkları siparişleri yetiştirmek için uğraştıklarını belirtti. Hatko, “Hayvan yatağında üretimimiz devam ediyor. Bugüne kadar yaptığımız araştırmalarımızın doğru yönde olduğunu gördük. Geçirdiğimiz süreç, büyüme kararımızın doğru olduğunu gösteriyor. Çünkü şu anda aldığımız siparişlere yetişmek için çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi. 

Model hakkında bilgi veren Hatko, bu tasarımda esnekliği biraz daha ön planda tuttuklarının altını çizdi. “Önümüzdeki günlerde bu modelin üretimine başlayacağız” açıklamasını yapan Hatko, özetle şu ifadeleri kullandı: “Yeni ürünün tarzı diğer ürünlerimizle aynı ama bu modelde bazı tasarımsal farklılıklar da yaptık. Şu anda yılda 20 bin adet üretiyoruz. Yeni makinelerimiz ve siparişlerimizle bu sayıyı 100 bine çıkarmayı hedefl iyoruz. İlk zamanlar hedefimizi 20 bin adetle sınırlamıştık. Çünkü yeni olduğumuz bu sektörde önümüzü görmek istedik. Yolumuzu görmek istedik. Ve çok olumlu tepkiler aldık, yoğun ilgiyle karşılaştık. Biz de bu kapsamda üretimimizi 100 bine çıkarmaya karar verdik. Çünkü bu ürüne güveniyoruz ve ona göre de hedefimizi büyüttük.” 

ryekyio.jpg

Hollanda'da test edildi 

Ürünlerinin Hollanda’daki laboratuvarlarda test edildiğini dile getiren Hatko, bu testlerin sağlamlık, anti bakteriyel yapı, sağlık, rahatlık, direnç ve hayvanlara yönelik verim gibi özellikleri kapsadığını anlattı. Dayanıklılık ve sağlığa yönelik testlerin sonuçlarının açıklandığını belirten Hatko, “Testlerden geçtik. Ürünlerimizin test sonuçları elimizde rapor olarak bulunuyor. Aldıkları ürünle ilgili endişelerinin kalmaması için bu raporları müşterilerimize de gönderiyoruz” bilgisini verdi. 

41 ülkeye ihracat hedefliyor 

Azerbaycan, Türkmenistan ve Fas’a ihracat yaptıklarını anlatan Hatko, “Daha önce Azerbaycan’a dolaylı olarak mal gönderdik. Ürünlerimizi Fas’a da ulaştırdık. Yurtiçinde ise Kahramanmaraş, İstanbul, İzmir, Ankara’da bulunan bayilerimize ürün gönderiyoruz” diye konuştu. Türkmenistan, Bulgaristan, İran, gibi ülkelerdeki firmalarla da çalışmalar yürüttüklerini açıklayan Hatko, bu ülkelerdeki görüşmelerinin sürdüğünü vurguladı. İlerleyen dönemlerde bayileri üzerinden 41 ülkeye de yayılmayı hedeflediklerine dikkat çeken Hatko, “İlk hedefimiz kendi çevremiz. Ancak ilerleyen dönemlerde ürünlerimizi çok sayıda ülkeye ulaştırmayı hedefl iyoruz. Bu ürün Amerika, Almanya ve Çin’de de üretiliyor. Biz ise kaliteli ürünleri daha uygun fiyatlarla alıcılarla buluşturmayı amaçlıyoruz” açıklamasını yaptı

Bu konularda ilginizi çekebilir