Sway yeni imajı ile Erzurum’da turizmi hareketlendirecek

Sway Yönetim Kurulu Başkanı Can Dikmen, 'Erzurum sert kışı ve yüksek rakımı nedeniyle, her zaman kış turizminin önemli odaklarından biri' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Duygu DAŞTAN

ERZURUM - Xanadu Snow White Otel, sene başında alınan bir kararla adını Sway olarak değiştirdi. Gelecek yıllarda Sway markasını yatırımlarla güçlendirmeyi planladıklarının altını çizen Sway Yönetim Kurulu Başkanı Can Dikmen, Erzurum’a da desteklerini artırmayı hedeflediklerini bildirdi. 

Yeni bir marka geliştirmenin zorluğunu bilerek bu işe kalkıştıklarını belirten Sway Yönetim Kurulu Başkanı Can Dikmen, “Otelin özelliklerini ve sunduğu hizmetleri kendi geliştireceğimiz bir markayla daha iyi anlatabileceğimizi düşündüm. Bunun dışında yeni otel yatırımları da düşünüyorum. Üzerinde çalıştığımız bu yeni yatırım gerçekleşirse, Erzurumlu başka kişilere de istihdam edeceğiz ve Erzurum’a katkımız artacak” dedi. 

Erzurum’un bir turizm şehri olması için çaba gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Can Dikmen, bu konuda ciddi adımların atılması gerektiğini söyledi. Dikmen, “Erzurum’a gelen insanların, şehrin güzelliklerini görmesini sağlamak için çalışılması gerekiyor. Erzurum için bir turizm master planı yapılıp uygulanması çok yerinde olur” diye konuştu. 

Yaz aylarında çok sayıda kişiyi ağırladıklarını, ancak Erzurum’un bu kişileri tam olarak değerlendiremediğini öne süren Dikmen, turizmin ülke şartlarından çok fazla etkilendiğine dikkat çekti. Olumsuz bir gelişmenin, tatil planlarını alt üst ettiğini söyleyen Dikmen, kimi bölgelerdeki yatırım yoğunluğunun işletmeciler arasında ciddi rekabete yol açtığını bildirdi. 

'Erzurum, karayoluna alternatif'

Kış turizminin ise, daha dar bir kitleye dönük olduğundan bu tür sorunları nispeten az yaşadığını belirten Dikmen, “Türkiye’de kayak odaklı kış turizmi kitlesinin en fazla 100 bin kişi olduğu tahmin ediliyor. Erzurum sert kışı ve yüksek rakımı nedeniyle, her zaman kış turizminin önemli odaklarından biri” şeklinde konuştu. 

Türkiye’de sivil havacılığın gelişmesiyle Erzurum’a günde sekiz uçağın inmesinin yerli tatilciler açısından kış turizmini güçlendirdiğini kaydeden Dikmen, “Uçakla, İstanbul’dan Erzurum’a yaklaşık iki saatte ulaşılıyor. Kısa bir şehir içi transferin ardından, kayak olanağı sunan Erzurum, Uludağ ve Kartalkaya gibi ancak karayoluyla ulaşılan merkezlere ciddi bir alternatif oluşturuyor” dedi. 

Erzurum’un otel müşterilerine ilk bakışta uzak göründüğünü ama İstanbul’a yakın olan merkezlere kıyasla da daha avantajlı olduğunu öne süren Can Dikmen sözlerine şöyle sürdürdü: “Sway’e havalimanından 15 dakikada geliniyor. İyi bir planlamayla Erzurum’da üç saatte kayak yapılabilir. Sway, aralık ayının ilk haftasından, nisan ayına kadar kayak yapma olanağı sağlıyor. Bunun en önemli nedeniyse kar yapma makinelerinin sürekli çalışıyor olması. Gece aydınlatmasının da bulunduğu pistler, Uluslararası Kayak Federasyonu standartlarına uygun. Süren yatırımlarla da gece aydınlatması olmayan pist kalmayacak, yeni bir kızak pisti oluşturulacak.”

Bu konularda ilginizi çekebilir