Taşeron düzenlemesi ARC Group'u Rusya’ya yöneltti

Hizmetler sektöründe faaliyet gösteren ARC Group, taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemenin hayata geçirilmesinin ardından gözünü Rusya pazarına çevirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Filiz COŞKUN
ANKARA- Hizmetler sektöründe faaliyet gösteren ARC Group, taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemenin hayata geçirilmesinin ardından gözünü Rusya pazarına çevirdi. Özellikle temizlik ve inşaat işçiliği ihtiyacı konusunda Rusya’dan ciddi teklifler geldiğini belirten ARC Group Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin Araç, halen Almanya ve Irak’ta projeleri bulunduğunu söyledi. Bir süredir Rusya pazarında ciddi araştırmalar yaptıklarını ifade eden Araç, uygun koşulların oluşması halinde bu ülkede ortaklık kurma planları da bulunduğunu anlattı.

Kuruldukları 2004 yılında, temizlik, peyzaj ve personel hizmetleri vermeyi öngördüklerini ifade eden Seyfettin Araç, “Yurt içi ve yurt dışında inşaat sektörü, butik otel yatırımları yanı sıra çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunun hizmet ihtiyacını giderdik, şirketler grubu haline geldik” dedi.

2017 yılının bir çok sektör gibi kendileri açısından da durgun geçtiğini vurgulayan Araç, kendileri açısından özellikle taşeronluk sistemiyle ilgili yasal düzenleme çalışmalarının çok etkili olduğunu aktardı. Daha düzenleme hayata geçmeden bir çok kuruluşun ihaleleri iptal ettiğini bildiren Seyfettin Araç, yasal düzenleme ile birlikte yeni pazarlara yöneldiklerini bildirdi. Daha önce hiç çalışmadıkları Rusya’dan ciddi teklifler aldıklarının altını çizen Seyfettin Araç, “Özellikle inşaat ve temizlik personel hizmeti alanlarında bizimle çalışmak isteyen Rus yetkilileri ile görüşüyor onlarla yakın uzak ve sağlam neticeler doğuracak iş ortaklıkları düşünüyoruz” diye konuştu.

Almanya’da çok sayıda eski yapıları alıp restore ederek sattıkları bilgisini veren Araç, “Kerkük’te 5 adet üst geçit, Irak Kerkük kültür merkezi, 10’a yakın park bahçe ve yaşam alanı gerçekleştirdik. Erbil’de Irak’ın ilk çelik konstrüksiyon villa site projesini yaptık. Bağdat hükümeti tarafından yerel yönetim projeleri Yılın En İyi Projesi seçilen, tamamen engelli ve yaşlı vatandaşlar için de düşünülüp hayata geçirilen üstgeçit projelerimizi hayata geçirdik” dedi.

Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemeyi desteklemekle birlikte, bunun daha planlı yapılması gerektiğini düşündüğünü dile getiren Seyfettin Araç, firmaların ekonomik değerinin bir anda sıfırlandığını, üstelik bunlarla iş yapan tedarikçilerin de zor duruma düştüğünü aktardı.

Turizm sektörünün tekrar eski günlerine döneceği ümidiyle butik otel yatırımlarına ağırlık vermeyi öngördüklerini anlatan Araç, konsept butik otelcilikte ön plana çıkacaklarını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir