Teradata, Hopi'nin de tercihi oldu

Boyner Grup tarafından geliştirilen Hopi, büyük veri ve CRM uygulamalarında Teradata ile anlaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kullanıcılarına kişiye özel alışveriş asistanı olarak hizmet verirken farklı sektörlerden üye markaların kampanyalarının da doğru müşteriye ulaşmasını sağlayan Hopi, yaklaşık 4 aylık bir değerlendirme süreci sonunda CRM ve büyük veri çözümleri için Teradata ile işbirliğine imza attı.

Hopi’nin kullanacağı Teradata RTIM (Real-Time Interaction Manager) çözümünde mobil kanallar ile satış kanallarından gelen veriler birleştirilerek büyük veri analizinin yapılacağı projede geleneksel toplu kampanyalar yerine her üyeye özel, ihtiyaçları doğrultusunda “Kişiselleştirilmiş Kampanya” sunuluyor. RTIM Çözümü, müşterilerin uygulamayla etkileşimleri hakkında detaylı bilgilere ulaşılmasını ve “En İyi Teklif” için bu bilgilerin derlenmesini sağlıyor. Müşterilerin güncel etkileşimlerini baz alarak yapılan gerçek zamanlı teklifler, geleneksel pazarlama çalışmalarından yaklaşık 10 kat fazla sonuç veriyor.

Projenin bir diğer önemli özelliği de, Teradata büyük veri altyapısını aktif olarak kullanarak mobil ve Ibeacon kanallarından akan veriyi anlık olarak işlemesi ve hem segment hem de kişi bazlı raporlar üretebilecek bir yapıyı hayata geçirmesi olacak.

Hopi ile CRM ve büyük veri alanlarında başlattıkları iş ortaklığından büyük mutluluk duyduklarını belirten Teradata Türkiye Ülkü Müdürü Gamze Aydın, şunları söyledi:

“Dijital dönüşüm çağında kişiselleştirilmiş kampanyaların dönemi de başladı. Rekabette avantaj sağlamak isteyen kurumlar artık müşteriye en iyi teklifi sunmak ve müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak için gerçek zamanlı kampanyalar sunuyor. Bu noktada da sektörde lider durumda olan RTIM çözümümüz fark yaratmaya ve kurumlara fayda sağlayan gerçek değeri göstermeye devam ediyor. Boyner Grup tarafından “ Alışverişin yeni icadı” olarak geliştiren Hopi ile beraber pek çok yeniliğe ve başarıya imza atacağımıza inanıyoruz.”