Tofaş’ta 80 işçi daha işten çıkartıldı

Tofaş’ta, iş durdurma eylemlerine katılan 80 işçi işten atıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tofaş’ta, daha önce iş akdi feshedilen 2 işçinin ardından, iş durdurma eylemlerine katıldığı belirtilen 80 işçi daha işten çıkartıldı.

İşçiler, Tofaş İnsan Kaynakları Direktörlüğünden cep telefonlarına gelen, "Eylemleriniz nedeniyle iş akdiniz 23 Haziran tarihinde feshedilmiştir. Fesih yazınız ve evraklarınız adresinize gönderilecektir." mesajı ile şok yaşadı. 

Mesaj kendilerine ulaşan işçiler soluğu fabrika önünde aldı. Yaklaşık 50 işçi, Tofaş fabrikası önünde toplanarak, gelişmeler hakkında bilgi almaya çalıştı. 

Tepkilerini dile getiren işçiler, şunları söyledi: "Bize verilen sözler tutulmadı. Eylemlere katıldığımız için işten çıkartıldık. Hem telefonla aradılar hem de mesaj gönderdiler. İyileştirme sözü vermişlerdi, sözlerinde durmadılar. En çok zorumuza giden ise işten çıkartılmamız oldu. 80 kişi çıkardılar ama devamı gelecek bunun büyük ihtimalle. Zaten daha önce 2 arkadaşımızı çıkarmışlardı. Hakkımızı aradığımız için bu oldu. Sürekli göz önünde bulunan işçiler çıkartıldı. Şu an beklemedeyiz. Bundan sonra hukuksal boyutuna bakacağız, iş mahkemeleri vs. Şu an içerideki arkadaşlara da büyük bir baskı var, korkutma var."