Toros Tarım Ar-Ge Merkezi hizmete girdi

Tarımsal girdi alanında Türkiye’nin en büyük kuruluşu olan Toros Tarım, Mersin Üretim Tesisi içinde kurulan Ar-Ge Merkezi’ni hizmete açtı. Türkiye’de bitki besini alanına yönelik ilk Ar-Ge Merkezi olan tesiste, sektörün talep ve gereksinimlerini karşılamaya yönelik bilimsel çalışmalar yürütülecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Toros Tarım, sürdürülebilir tarımın en önemli girdilerinden olan bitki besini alanında ürün portföyünü yeni ürünlerle çeşitlendirmek ve Türk tarımını teknolojik yeniliklerle tanıştırmak amacıyla Mersin Üretim Tesisi içinde bir Ar-Ge Merkezi kurdu. Merkezde, tarımsal verimliliğe katkı yapacak yeni ürünler geliştirilmesine öncelik verilecek. Ayrıca mevcut ürünlerin iyileştirilmesine ve üretim süreçlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar da yapılacak.

Üretim kapasitesi ve pazar payı itibariyle Türkiye’deki gübre sektörünün en büyük kuruluşu olan Toros Tarım, klasik gübrelerin yanı sıra suda eriyebilen özel gübreler ve organomineral gübrelerle çiftçinin her türlü bitki besini ihtiyacını tek elden karşılamayı hedefliyor. Ar-Ge Merkezi’nde yapılacak geliştirme çalışmalarıyla, Toros’un ürün portföyünün yeni ürünlerle zenginleştirilmesi amaçlanıyor.

Ar-Ge Merkezi’nde ayrıca özel gübre çeşitlerinin de geliştirilmesi ve ülkemizde imal edilmeyen ürünlerin yerli olarak üretilmesi yönünde de çalışmalar yapılacak. Mevcut ürünlerin fiziksel ve kimyasal etkinliğinin, mukavemet ve bekleme sürelerinin artırılması, üretim süreçlerinin geliştirilmesi, optimizasyon, üretimde enerji tasarrufu ve çevresel etkilerin azaltılması gibi konular da, 30 kişilik bir ekibin görev yaptığı yeni Ar-Ge Merkezi'nin hedefleri arasında yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir