Torun AVM’leri ilk yarıda Türkiye ortalamasını aştı

İstanbul’da Mall of İstanbul ve Torium olmak üzere 5 alışveriş merkezini işleten Torun AVM, ziyaretçi sayısını birebirde yüzde 4.2, perakende satışlarını ise yüzde 13 oranında artırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Torunlar GYO’nun AVM’lerini yöneten işletmeci şirket Torun AVM'ye bağlı alışveriş merkezlerindeki ziyaretçi sayısı ve perakende satışlarındaki artış ile Türkiye ortalamasının üzerine çıktı.

İstanbul’da Mall of İstanbul ve Torium, Bursa’da Zafer Plaza ve Korupark, Antalya’da ise Deepo Outlet olmak üzere 5 alışveriş merkezini işleten Torun AVM, toplamda 355 bin 941 metrekare kiralanabilir alanı yönetiyor. Geçen yıla göre metrekare başına cirosunu birebirde yüzde 18.1 artışla 463.3 TL’ye yükselten Torun AVM, ziyaretçi başına harcamayı ise yüzde 9.1 artırdı. Türkiye genelinde ise bu rakamlar ilk altı ayda yeni açılan alışveriş merkezleri ile birlikte metrekare başına ciroda yüzde 4.7 artışla 560 TL olurken, ziyaretçi başına harcama oranı ise yüzde 3.7 artış gösterdi. 

Torun AVM verilerine göre; Mall of İstanbul, Torium, Zafer Plaza, Korupark ve Deepo Outlet yılın ilk altı ayında ziyaretçi sayısını birebirde yüzde 4.2,  perakende satışlarını ise yüzde 13 oranında artırdı.

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği verilerine göre ise; Türkiye’deki alışveriş merkezlerindeki ziyaretçi sayısı ilk altı ayda yüzde 3.1, perakende satışları ise yıllık bazda yüzde 4.5 artış gösterdi. 

"Bu başarıda Torunlar GYO’nun AVM konusundaki 15 yıllık tecrübesi büyük rol oynuyor"

Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Torun AVM Genel Müdür Yardımcısı Didem Aydın,  "Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik konjonktür, kredi kartı taksit sınırlaması ve  Ortadoğu Bölgesi’nde yaşanan gelişmelere rağmen, yılın ilk 6 ayında yönetimini üstlendiğimiz AVM’lerde ziyaretçi sayısında ve perakende satışlarda Türkiye ortalamasının üstünde bir performans sergiledik. Bu başarıda elbette Torun AVM olarak alanında uzman kadromuzun ve Torunlar GYO’nun alışveriş merkezleri konusundaki 15 yıllık tecrübesi büyük rol oynuyor" dedi.

Rakamlardaki artışı perakende sektöründeki yerli ve yabancı markaların agresif büyüme hedeflerine bağlayan Aydın, sektördeki hareketliliğin Türkiye’nin güçlü nüfus yapısı ve alım gücündeki artışa paralel devam edeceğini sözlerine ekledi.

Türkiye’de ilk altı ayda 2013 yılı sonuna kıyasla 223 bin metrekare yeni kiralanabilir alan AVM stokuna eklenirken, bu rakamın 154 bin 868 metrekare ile yüzde 69’unu 23 Mayıs 2014’te yüzde 95 ön kiralama ile açılan Mall of İstanbul oluşturuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir