Tosyalı'nın Karadağ hedefi 200 milyon hedefi

Tosyalı Holding, Karadağ’da satın aldığı fabrikada modernizasyon yatırımlarını 2016'da tamamlayacak. Fuat Tosyalı, “200 bin ton/yıl üretim hedefliyoruz” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BELMA BAĞRIK 

OSMANİYE -  Karadağ’da demir-çelik üreticisi Zelijezara AD Niksic’i satın alan Tosyalı Holding, fabrikadaki modernizasyon yatırımını 2016 yılında tamamlayacak. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Mühendislik çelikleri ürettiğimiz bu fabrikada 2016 yılında 200 bin ton/yıl üretim ve 200 milyon euro ciroya ulaşmayı hedefl iyoruz” dedi. 

Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İgor Luksic, Ekonomi Bakanı Vladimir Kavaric, Karadağ Ankara Büyükelçisi Ramo Braliç, Niksic Belediye Başkanı Veselin Grboviç, Tosyalı Holding’in iştiraki olan Tosçelik Yassı ve Yapısal Çelik Osmaniye Tesisleri’ni ziyaret etti. Fuat Tosyalı, tesisleri gezdirerek Osmaniye’de yaptıkları yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Karadağ’daki yatırımla ilgili DÜNYA gazetesinin sorularını yanıtlayan Fuat Tosyalı, Yugoslavya zamanında kurulan Zelijezara AD Niksic’i alarak modernize yatırımlarına başladıklarını aktarırken, tesisin eski teknolojili ve rekabet gücünü kaybetmiş bir fabrika olduğunu kaydetti. Tosyalı, burada hem üretimi devam ettirip hem de yeni yatırım yaptıklarını dile getirirken, tesisi alır almaz çevre yatırımları yaptıklarını, devamında ise üretimi rekabetçi kılabilmek için yatırımlara başladıklarını belirtti. Tosyalı, “Rekabet gücü çok yüksek bir tesis haline getirmek istiyoruz. Sadece Karadağ’ın değil Avrupa’nın da en önemli tesislerinden biri olacak” dedi. 

Üretimin tamamı Avrupa’ya ihraç edilecek 

Fabrikada özellikli mühendislik çelikleri üretildiğini anlatan Tosyalı, ürünleri Avrupa pazarına daha güçlü bir şekilde satabilecek konuma getireceklerini vurguladı. Tosyalı, bunun için de hem kaliteyi hem de rekabet gücünü artırıcı yatırımlar yaptıklarını ifade ederken, şöyle devam etti: “Üretimin tamamı Avrupa’ya ihraç edilecek. Karadağ’ın sembollerinden biri olan Zelijezara AD Niksic’i hak ettiği güçlü konumuna getirmek istiyoruz. İlk etapta bugüne kadar yakalanmamış tonajlara ulaştıracağız.”

Bu konularda ilginizi çekebilir