Towers Watson İK profesyonelleri ile buluştu

Tower Watson düzenlediği Sağlıklı Yan Haklar Konferansı’nda İK profesyonelleri ile bir araya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tower Watson, İK profesyonelleri ile biraraya geldiği Sağlıklı Yan Haklar Konferansı’nda şirketlerin yan hakları konusundaki tüm detaylar masaya yatırıldı.

Towers Watson yan haklar uzmanları tarafından katılımcılarla paylaşılan konular arasında Türkiye’de ve dünyada yan hak trendleri, sosyal ve demografik değişimler, sağlık maliyetlerindeki artış ve yönetimi, başarılı emeklilik, sağlık ve esnek yan haklar programlarının çalışan bağlılığı ve organizasyonel verimliliğe etkileri öne çıkan başlıklar oldu. Etkinlikte aynı zamanda Towers Watson’ın “Wellness” (Çalışan Sağlığı ve Üretkenliği) adlı araştırmasının küresel ve Türkiye sonuçları da açıklandı.

Towers Watson, “Sağlıklı Yan Haklar Konferansı” etkinliği düzenledi. Şirketlerin İK stratejilerindeki önemi giderek artan yan haklar konusunun tüm detaylarıyla paylaşıldığı etkinliğe 150’ye yakın kişi katılım gösterdi. Türkiye ekonomisinin yarattığı yeni yetenek fırsatları, işgücü sosyal ve demografik değişimler, yan haklar programlarında fayda ve maliyet yönetimi, yetenekli çalışanların organizasyona çekilmesi ve elde tutulması konusunda işverenler açısından kritik adımların neler olduğu, organizasyonel sağlık ve verimlilik ve yan hakların Türkiye ile dünyadaki gelecek trendleri gibi konular Towers Watson danışmanları tarafından masaya yatırıldı.

Towers Watson Türkiye Genel Müdürü Süha Alıcı ile birlikte etkinliğin açılış konuşmasını yapan Towers Watson Yan Haklar Türkiye Direktörü Sema Gökdemir, ayrıca “Türkiye’de Yan Hak Trendleri” ve “Towers Watson 2015/2016 Küresel Çalışan Sağlığı ve Üretkenliği Anketi Sonuçları” sunumlarını gerçekleştirdi. Towers Watson Avrupa, Orta Doğu ve Afrika, Sağlık & Grup Yan Haklar Direktörü David Cross ise, şirketlerin sağlık sigortası yönetimlerini mercek altına alan “Başarılı Sağlık Sigortası Stratejisi Nasıl Olmalı?” sunumunu yaptı. Towers Watson, Uluslararası Danışmanlık Grubu,  Kıdemli Danışman Phil Simmance, Dünyada Yan Hak Trendlerini katılımcılar ile paylaştı.

Etkinliğin ikinci bölümünde, sahne alan Towers Watson, Uluslararası Danışmanlık Grubu Direktörü Michael Brough, “Neden işveren katkılı BES?” sunumunda işverenlerin çalışanlara sağladığı emeklilik yan hakkı uygulamalarına odaklanarak Türkiye ve dünyada emeklilik uygulamaları ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Towers Watson Yan Haklar Müdürü Fuat Ünal ve Kıdemli Analist Volkan Türkay’ın gündemdeki gelişmeleri değerlendiren “Başarılı Esnek Yan Haklar Uygulamaları ve Çalışan Bağlılığına Etkisi” sunumlarının ardından bilgi teknolojileri,  finans ve ilaç sektörleri önde gelen firmalarının insan kaynakları yetkililerinin katılımı ile, örnek yan hak uygulamaları ve çalışan bağlılığına etkisi konulu özel bir panel gerçekleştirildi. Finansbank İK Bölüm Müdürü Cenk Akıncılar, Hewlett Packard Enterprise, İK Ülke Direktörü İdil Ün Tınaz ve Pfizer Türkiye İK Operasyonlar Müdürü Fulya Kardaşlar’ın katıldığı panelin moderatörlüğünü Towers Watson Çalışan Bağlılığı Kıdemli Danışmanı Alim Erginoğlu üstlendi.