TPM Special Award, ikinci kez Arçelik'in

Arçelik, ikinci kez "TPM Special Award" ödülünün sahibi oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Arçelik AŞ'nin Arctic Romanya Buzdolabı İşletmesi, "Toplam Verimlilik Yönetimi - TPM Special Award" ödülüne layık görüldü. Arctic,  Arçelik'in Eskişehir Buzdolabı İşletmesinden sonra dünya beyaz eşya sektöründe bu ödüle sahip ikinci üretim tesisi oldu.

Arçelik açıklamasına göre, şirketin, Romanya Arctic Buzdolabı İşletmesi, Japan Institute of Plant Maintenance (JIPM) kuruluşu tarafından verilen 2013 yılı "TPM Special Award" ödülünü 12 Mart'ta Japonya'nın Kyoto şehrinde düzenlenen törenle aldı. Arctic, dünya beyaz eşya sektöründe ilk kez bu ödülü alan Arçelik'in Eskişehir Buzdolabı İşletmesinden sonra, aynı ödüle layık görülen ikinci üretim tesisi oldu.  

Açıklamada verilen bilgiye göre, Arctic Romanya Buzdolabı İşletmesi, temel olarak tüm kayıpları yok ederek verimliliği en üst seviyeye çıkarmayı amaçlayan TPM'yi bir üretim yönetim sistemi olarak benimseyerek 2004 yılından bu yana aralıksız olarak uyguluyor. Bu çalışmalar sonucunda etkin süreç yönetimi, hızlı büyüme, esneklik, ürün çeşitliliği ve çalışan memnuniyetinde başarılara imza atıldı.

"TPM Special Award" bugüne kadar Romanya Artic Buzdolabı İşletmesi'nin aldığı üçüncü TPM ödülü olma özelliğini taşıyor. Arctic, 2006'da ilk kategori ödülü olan "TPM Excellence Award" ve 2010 yılında da "TPM Continuity Award" ödüllerini almıştı. Arçelik, Eskişehir Buzdolabı İşletmesi de "TPM Special Award" ödülü'nün ardından, 2013 yılında "TPM Advanced Special Award" ödülünü de kazanmıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir