TTNET girişimcilere desteği sürdürüyor

TTNET ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliği ile hayata geçirilen "Liderlik ve Girişimcilik Programı"nda yeni dönem başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  TTNET ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nin işbirliği ve Dr. Aylin Löle'nin katkıları ile hayata geçirilen Liderlik ve Girişimcilik Programı'nda ikinci dönem bugün yapılan ilk dersle başladı. İş dünyasının liderlerinin, deneyimlerini ve başarı sırlarını yönetici adayları ve girişimcilerle paylaştığı programın yeni dönemdeki ilk konuğu Index Group Üst Yöneticisi (CEO) Erol Bilecik oldu.

Bilecik, Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılan eğitimde kariyer tecrübelerini paylaştı. Girişimde vizyonu ortaya koymak ve başarıyı arzulamanın çok önemli olduğunu belirterek, "Bununla birlikte zarların doğru gelmesi yani şans faktörü de hayatta önemlidir. Girişimcilerin tutkulu amaçları olmalıdır. Tutkulu amaçlarla birlikte zarlar da doğru gelmeye başlıyor" ifadelerini kullandı.

Öncelikle pozitif ve iyimser olunması gerektiğini ve bunun hayatı kolaylaştıracağını aktaran Bilecik, şunları kaydetti:

"Kişisel inisiyatifinizi kullanmalısınız. Kişisel inisiyatiflerini kullanmayı sevenler iş hayatının yıldızları arasına girmeye aday olur. Özgüveninizin yüksek olması size iş yaşamında önemli bir avantaj sağlar. Beklentilerin ötesine geçmeli ve rekabeti sevmelisiniz. Herkesten daha fazla adım atmak sizi vazgeçilmez hale getirecektir. Risk alabilme becerisine sahip olmak, sabırlı olmayı başarabilmek ve hepsinden önemlisi de yenilgilerden ders alabilmek başarı yolunu açan faktörlerdir. Hayallerinizin peşinde koşun ve asla vazgeçmeyin."

Liderlik ve Girişimcilik Programına 5 Temmuz'a kadar her hafta farklı bir CEO konuk olacak. Program kapsamında Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Türk Pirelli CEO'su Mete Ekin, Kale Grubu CEO'su Zeynep Bodur Okyay, TTNET CEO'su Abdullah Orkun Kaya gibi deneyimli isimler ders verecek. Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Behice Ertenü'nün katılımıyla bir de "Liderlik Atölyesi" gerçekleşecek.

İlk mezunlarını geçen Nisan ayında veren Liderlik ve Girişimcilik Programı'nda katılımcılar Türkiye'nin önde gelen CEO'larından doğru iş modeli oluşturmanın inceliklerini öğrenecek. Katılımcıların yararlanacağı bir başka önemli fırsat da interaktif yönetim dersleri sayesinde, Türkiye'nin en ünlü isimlerinden mentorluk desteği almak olacak. Katılımcılar, 5 Temmuz'da TTNET CEO'su Abdullah Orkun Kaya'nın vereceği ders sonrası sertifikalarını alacak.

TTNET, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliği ile hayata geçen Liderlik ve Girişimcilik Programı ile gençlerin yeteneklerinin gelişmesini, girişimcilik ekosistemine daha donanımlı insan kaynağının katılmasını amaçlıyor.    

Liderlik ve Girişimcilik Programı'nın 2. dönem etkinlikleri şöyle:

"7 Haziran 2014/10.00-12.30 Ebru Özdemir-Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı, 14 Haziran 2014/10.00-12.30 Mete Ekin-Türk Pirelli CEO'su, 21 Haziran 2014/10.00-12.30 Zeynep Bodur Okyay-Kale Grubu CEO'su, 28 Haziran 2014/10.00-13.30 Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Behice Ertenü- Workshop, 5 Temmuz 2014/10.00-12.00 Abdullah Orkun Kaya-TTNET CEO'su."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir