Türk firması Peru'da prefabrik konut inşa edecek

Karmod, Peru'da 640 adet prefabrik sosyal konut inşa edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Karmod Prefabrik Yapı'dan yapılan açıklamaya göre, Güney Amerika ülkelerinden, Türkiye'de üretilen prefabrik toplu konutlara olan talepte artış yaşandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Üst Yöneticisi Mehmet Çankaya, ihracatı artırabilmenin en önemli yolunun ürünü yeni pazarlara tanıtmaktan geçtiğini kaydederek, Güney ve Orta Amerika ülkelerinde örnek tekli kurulumlarla başlayan ev satışlarının bugün somut toplu konut projelerine dönüştüğünü bildirdi.

Peru'da sosyal konut üreteceklerini aktaran Çankaya, "İlk aşamada Peru, Kolombiya ve Panama'da katıldığımız fuarlarda konutlarımızın tanıtımıyla başladığımız süreç sonrası büyük çaplı projeler için talepler almaya başladık. Peru’da 640 adet sosyal konut projesinin üretimine başlayacağız. Proje kapsamında 36 ve 60 metrekarelik konutlardan oluşan 32 blok kuracağız" dedi.

Panama'dan da sipariş aldıklarını ifade eden Çankaya "Arjantin, Kolombiya, Panama ve Şili’de görüşme aşamasında olduğumuz toplu konut projeleri var. Panama’da imza aşamasına geldiğimiz 100 adetlik çelik ev projesi bulunuyor. Evlerimiz; kolay nakliyesi, hızlı kurulumu ve cazip fiyatlarıyla ilgi görüyor" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir