Türk Telekom International'a üst düzey iki atama

Türk Telekom International Grubu İcra Kurulu Başkanlığı'na Mehmet Candan Toros, Türk Telekom International Grubu Genel Müdürlüğü'ne de Yusuf Kıraç atandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin uluslararası toptan ses ve veri faaliyetlerinden sorumlu iştiraki Türk Telekom International'ın üst düzey yönetiminde iki atama gerçekleştirildi.

Sektörde 28 yıllık tecrübeye sahip olan ve 2003'ten bu yana Türk Telekom'da, satış, pazarlama ve toptan satış alanlarında genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulunan Mehmet Candan Toros, Türk Telekom International Grubu İcra Kurulu Başkanı olarak atandı.

Türk Telekom Teknoloji Grubu bünyesinde 2014 yılından bu yana Çekirdek ve Taşıyıcı Şebeke Direktörü olarak görev yapan Yusuf Kıraç da Türk Telekom International Grubu Genel Müdürü oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi'nden 1988 yılında mezun olan Mehmet Candan Toros, 2012'de Bilkent Üniversitesi İşletme master programını tamamladı. Toros, 2003-2007 döneminde Türk Telekom'da Pazarlama ve Teknoloji, 2007-2012 döneminde Uluslararası ve Toptan Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı/Başkan olarak ülke genelinde ADSL ve geniş bant altyapısının kurulması, yaygınlaştırılması ve satışı fonksiyonlarını yönetti.

2010-2015 döneminde Türk Telekom International Yönetim Kurulu Üyesi olan Toros, aynı zamanda Türk Telekom'da sektörel ilişkiler ve proje koordinasyonundan sorumlu olarak görev yaptı. Toros, son olarak Türk Telekom International Grup Üst Yöneticiliği (CEO) görevine vekalet etmişti.

Hacettepe Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu olan Yusuf Kıraç da Siemens ve Nokia Siemens şirketlerinde 12 yıl boyunca üstlendiği görevlerin ardından 2008'de NGN Grup Müdürü olarak Türk Telekom'a katıldı.

Network direktörlüğü görevini 2010 yılında üstlenen Kıraç, 2014'ten bu yana Türk Telekom Teknoloji Grubu’nda Çekirdek ve Taşıyıcı Şebeke Direktörü olarak görev yapıyordu.