Türk Telekom sağlık ve enerji alanlarında yatırıma hazırlanıyor

Türk Telekom CEO'su Paul Doany, yakında 5 risk sermayesi yatırımı açıklayacaklarını, ayrıca iştiraklerini borsaya kote etmek istediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Telekom, 5 yeni yatırımını kısa süre içinde açıklamaya hazırlanıyor. Şirket ayrıca, bazı iştiraklerini halka arz etmeyi planlıyor.

Türk Telekom CEO'su Paul Doany, sağlık ve enerji sektörlerinde risk sermayesi yatırımları yapacaklarını söyledi. Şirketin yakında 5 risk sermayesi yatırımı açıklayacağını bildiren Doany, bu 5 şirketteki hisse oranlarının yüzde 25 ile yüzde 30 arasında olacağını kaydetti.

Türk Telekom, kasım ayı ortasında risk sermayesi şirketi kuracağını duyurmuştu.

Diğer taraftan Doany, Türk Telekom iştirakleri için de halka arzın gündemde olduğu ifade etti. Doany, "İştiraklerimizin değerini artırıp borsada kote etmeyi düşünüyoruz" dedi.

"En büyük zorluk döviz kurları"

Döviz piyasasında yaşanan gelişmelere de değinen Doany, "En büyük zorluğumuz döviz kurları" dedi ve hissedar sorunu çözülünce döviz borcunu ele alacaklarını ekledi.

Doany, Türk Telekom'un verimli bir şekilde borçlanan bir şirket olduğundan bahsederek, "Net borç/faiz, amortisman ve vergi öncesi kâr (FAVÖK) oranımız 1,96 oldu. Türk Telekom fazla borçlanan bir şirket değil. Net borç/FAVÖK oranının 2'nin altında olması bunu gösteriyor. En büyük zorluğumuz kur" diye konuştu.

"Hisseleri alan çok mutlu olacaktır"

Doany, Türk Telekom'un yüzde 55'lik payına yönelik olarak ise "Hisseyi kim alırsa yardım edebilmek adına öncelikle gelir büyümesi sağlayabilecek 5 yıllık büyüme planı ortaya koymalı. Bu hisseleri alan çok mutlu olacaktır. Süreç, Otaş'a kredi veren bankalar tarafından yönetiliyor. Son değerlemeye göre kredilerle ilgili onların zarar yazması gerekiyor. Bu hisseleri kim alırsa 1-2 yıla yüksek geri dönüş alacak. Türk Telekom'a yatırım yapan 1 yılda yüksek değer sağlar" dedi.

Geçmişte Argela, Innova ve Sebit'e yaptıkları yatırımların bugün meyvelerini topladıklarını ifade eden Doany, "Analistlerin Türk Telekom hisseleri için yatırımcılara alım önerisi geçen yıl yüzde 45 iken, bu yıl yüzde 65'e çıktı. Bunu çok önemli görüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

"Büyüme öngörümüzü yukarı yönlü revize ettik"

Doany, 2017’nin 9 aylık finansal rakamlarının, Türk Telekom’da Eylül 2016’da başlatılan dönüşümün olumlu sonuçlarını ortaya koyduğunu söyledi. Bu dönemde hedeflerinin de üzerinde yıllık bazda yüzde 12 büyüdüklerini vurgulayan Doany, şunları kaydetti:

"Özellikle internet, mobil ve TV pazarından gelen büyüme ile Eylül 2016-Eylül 2017 arasındaki 12 aylık süreçte 2 milyon net abone kazandı. Bu 2008’deki halka arzdan bu yana elde ettiğimiz en büyük 12 aylık net abone kazanımı ve en yüksek büyüme oranı. Kârlılıkta da ciddi bir artış yakaladığımız 2017'nin 9 aylık döneminde 1,25 milyar TL net kâr elde ettik"

Bu konularda ilginizi çekebilir