Turkcell Global Bilgi'ye iki ödül

Turkcell Global Bilgi, Contact Center World'ün Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölge finallerinde "En İyi Self Servis" ve "En İyi Home Agent Yönetimi" kategorilerinde birinci oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Müşteri deneyimi merkezi Turkcell Global Bilgi, "ContactCenterWorld.com"un düzenlediği yarışmadan farklı kategorilerde elde ettiği iki birincilik ödülüyle döndü. 

Londra'da gerçekleşen ve dünyanın önde gelen çağrı merkezi firmalarının yarıştığı organizasyonda, kendi kaynaklarıyla geliştirdiği sesli yanıt sistemi "PromiSES"le "En İyi Self Servis", evden çalışma modeliyle de "En İyi Home Agent Yönetimi" ödüllerini alan Turkcell Global Bilgi, kasım ayında Las Vegas'ta düzenlenecek dünya finallerine katılma hakkını da kazandı. 

"Türkiye'de bu alanda yapılacak projelere öncülük ediyoruz" 
 
Turkcell Global Bilgi Turkcell Kurumsal Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Funda Seyrek Kantarlı konuya ilişkin değerlendirmesinde, çağrı merkezi sektörünün dünya çapındaki en önemli organizasyonlarından "ContactCenterWorld.com"un düzenlediği EMEA bölge finallerinden birinciliklerle döndükleri için mutlu olduklarını ifade etti.  

Kantarlı, "Her yıl şirketimizin farklı hizmet alanlarında birincilikle taçlandırıldığı bu önemli yarışmada bu kez ses teknolojileri alanında farklılık sunan çalışmamız PromiSES ve evden çalışma modelimizle ödüle layık görüldük" dedi.  

Ürettikleri sesli yanıt sistemi PromiSES'in Türkçe dilinde ilk uçtan uca doğal konuşma-anlama teknolojisi olmasıyla da büyük önem taşıdığını vurgulayan Kantarlı, "Evden çalışma sistemini ülkemizde ilk uygulayan şirketiz. Halen bu alan için yeni istihdamlar sağlamaya devam ediyoruz. Aldığımız birincilikle ofis duvarlarını yıkıp, en iyi müşteri deneyiminin evden de verilebileceğini göstermiş olduk. Türkiye'de bu alanda yapılacak projelere öncülük ediyor olmak bizim için büyük bir gurur" ifadelerini kullandı. 

PromiSES ve Home Agent Yönetimi 

Turkcell Global Bilgi'nin sesli yanıt sistemi PromiSES, ses teknolojileri evrim sürecinin en yeni üyesi olarak kabul ediliyor. Turkcell Global Bilgi'nin kendi ekipleriyle teknolojik alt yapısını geliştirdiği baştan uca laftan anlayan sesli yanıt sistemi PromiSES, çağrı merkezini arayan kişinin çağrı boyunca herhangi bir tuşlama yapmadan, müşteri temsilcisi yerine sistemle konuşarak işlemlerini hızlı ve kesintisiz halletmesine olanak sağlıyor. Şu an yaklaşık 24 bin farklı söylemi anlayabilen ve arayanlara 570 farklı şekilde cevap verip, doğru yönlendirme yapabilen PromiSES, 250 farklı işlem seçeneği barındırıyor. 

Home Agent çalışma modeli ise çalışanlarına evlerinden çıkmadan kurumsal bir firmada görev alma imkanı sunuyor ve çalışan memnuniyeti sağlayarak yüksek iş performansı kazandırıyor. Genellikle firmaların anket aramaları, veri güncelleme gibi daha basit ve rutin işler için kullandığı Home Agent modeli Turkcell Global Bilgi'de satış portföy yönetimi ve tahsilat gibi kompleks işlerde de uygulanıyor. 

Uygun teknoloji ve araçlarla evden de ofis ortamında yakalanan performansın yakalanabileceğini ortaya koyan Turkcell Global Bilgi, farklılaştırılmış işe alım ve motivasyon uygulamalarını, uzaktan gelişime olanak veren internet üzerinden eğitim ve koçluk programlarını da bu kategoride sunma imkanı buldu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir