Turkcell, "APİS Enerji Verimliliği Projesi"ni tanıttı

Reaktif Enerji Servisi ile tasarruf ve verimliliğin hedeflendiği projenin tanıtım toplantısı Bursa'da yapıldı. Projenin uygulama alanları, okullar, alışveriş merkezleri ve fabrikalar olarak belirlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Turkcell tarafından geliştirilen Reaktif Enerji Servisi sayesinde enerjide tasarruf ve verimliliğin sağlanmasının amaçlandığı "APİS Enerji Verimliliği Projesi", Bursa'da tanıtıldı. 

Bursa'daki ayağı Yeşilyayla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olan proje, kentte Valilik, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı ve Enerji Verimliliği Derneği Bursa Şubesinin destekleriyle yürütülüyor. 

"Küçük adımlarla başlayan ve büyüyen bir proje"

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, bir otelde düzenlenen proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ithalatta enerjinin çok büyük pay sahibi olduğunu söyledi. 

Enerji alanında örnek projelerin hayata geçirilmesiyle Türkiye için model oluşturulabileceğini belirten Kocabaş, "APİS Enerji Verimliliği Projesi"nin, küçük adımlarla başlayan ve büyüyen bir yapıya sahip olduğunu anlattı. 

Projede, aktif ve reaktif enerji tüketen okullar, alışveriş merkezleri ve fabrikaların hedeflendiğini dile getiren Kocabaş, 20 okulun elektrik panolarına yerleştirdikleri cihazlarla merkezden enerji kullanımını izlediklerini ve oluşan israfın önlenmesi için çalışmalar yürüttüklerini bildirdi. 

"Yılda ortalama 180 bin kamu binasında 675 milyon lira enerji tasarrufu sağlanabilecek"

Kocabaş, projenin Türkiye'ye yayılmasıyla yılda ortalama 180 bin kamu binasında 675 milyon lira, Bursa'daki okullarda ise 5 milyon lira enerji tasarrufu sağlanabileceğini sözlerine ekledi. 

Toplantıya, Bursa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bilici, Enerji Verimliliği Derneği Bursa Şube Başkanı Mustafa Uysal, Entes Elektrik Genel Müdürü Uran Tiryakioğlu, proje koordinatörlerinden Yeşilyayla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde görevli Öğretmen Levent Yazıcı katıldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir