Turkcell rekor geliri 'New York'tan duyurdu

New York Borsası’nda (NYSE) Türk bayrağını bir kez daha dalgalandıran Turkcell, gelir ve FAVÖK’te tüm zamanların en yüksek sonuçlarına ulaştı. NYSE'de kapanış gongu Turkcell için çaldı!

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

New York Borsası’na kote tek Türk şirketi olan Turkcell, bilançosunu NYSE’de Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla Koç, Bekir Pakdemirli ve Genel Müdür Kaan Terzioğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen toplantının ardından kapanış gongunu çalarak duyurdu.

Turkcell son 10 yılın en yüksek gelir ve FAVÖK büyümesi ile bugüne kadarki en yüksek gelir ve FAVÖK seviyesine ulaştı. Güçlü sonuçlar sonrası Turkcell, yıl sonu gelir büyüme hedefini yüzde 21 - 23, FAVÖK marjını da yüzde 33-35 olarak yukarı yönlü revize etti. 

"Türkiye’ye güveniyor ve yine hedef büyütüyoruz"

Yılın ilk yarısında elde edilen sonuçları değerlendiren Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, ilk 6 aydaki başarılı performans ve Turkcell müşterilerinin dijital servislere olan yüksek talebinden güç alarak 2017 yılı gelir ve FAVÖK marjı beklentisini yukarı yönlü revize ettiklerini söyledi ve ekledi:

"Ülkemize güveniyoruz ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. 2017 sonunda, 10 milyar TL’lik 3 yıllık yatırım planımızı gerçekleştirmiş olacağız. Ayrıca bu çeyrek sonu itibariyle son üç yıllık faaliyetlerimiz neticesinde Hazine’ye lisans, vergi ve yasal yükümlülük olarak aktardığımız kaynak toplamı 19.2 milyar TL'ye ulaştı. Böylece 3 yılda Türkiye’ye sağladığımız toplam katkı 29.2 milyar TL olarak gerçekleşti. Ülkemize güvenerek yaptığımız yatırımların karşılığında müşterilerimizin gösterdiği teveccüh attığımız adımların doğru olduğunu gösteriyor ve bizi daha da cesaretlendiriyor."

"Son 10 yılın rekor büyüme oranlarını elde ettik"

Terzioğlu, bu çeyrekte hem gelir hem de FAVÖK’te tüm zamanların en yüksek sonuçlarını ve son 10 yılın rekor büyüme oranlarını elde ettiklerini belirtti ve ekledi:

"Yarıyıl bazında ise Turkcell Grubu ve Turkcell Türkiye olarak hem gelir hem de FAVÖK’te tüm zamanların en yüksek sonuçlarına ulaştık. Turkcell’i teknoloji odaklı bir altyapı şirketinden hizmet odaklı bir deneyim oyuncusuna dönüştüren dijital servislerimizle, ses ve veri hizmetleri sunmanın ötesine geçmeyi hedeflemiştik. Genişleyen müşteri bazımız, yükselen data talebi, kullanımı her geçen gün artan yenilikçi ürün ve servislerimiz ve bu talebi dayandırdığımız hızlı ve gelişmiş altyapı teknolojimiz sayesinde elde ettiğimiz güçlü sonuçlar 2017 yılı beklentilerimizi gözden geçirip gelir büyümesini yüzde 21 - 23, FAVÖK marjını yüzde 33-35 olarak yukarı yönlü revize etmemizi sağladı."

Hedef küresel oyuncu olmak

On yedi yıl önce BIST ve NYSE’de halka arz olarak küresel sermaye piyasalarında Türkiye’nin öncü şirketi olduklarını hatırlatan Terzioğlu, "Bugün dünya çapında 52 ülkede bireysel ve kurumsal yatırımcılar Turkcell’e inanıyor. Biz de müşterilerimize değer yaratma yolculuğunda, sadece Türkiye’de değil, dünyada da sektörümüze ilham veren bir dönüşümle bu güveni her gün yeniden kazanmak için çalışıyoruz. Özellikle Türkiye’de, müşterilerimizin Turkcell’e gösterdiği bağlılık ve ürünlerimizi tercih etmeleri sayesinde büyüyen dijital birikimimizi dünya pazarlarına açmak için girişimlerimizi hızlandırdık" dedi.

İkinci çeyrek kârı yüzde 69 arttı

Bu arada Turkcell'in ikinci çeyrek net kârı yüzde 69 artışla 704 milyon lira oldu. Analistler şirketin ikinci çeyrek net kârının 572 milyon lira olmasını bekliyorlardı. Turkcell'in dün akşam KAP'a açıkladığı finansal sonuçlarına göre; ikinci çeyrek gelirleri yaklaşık yüzde 29 artışla 4.32 milyar lira, FAVÖK'ü ise yaklaşık yüzde 42 artışla 1.46 milyar lira olarak gerçekleşti.