Turkcell'in ortağı TeliaSonera'dan dev satın alma

TeliaSonera, 5,1 milyar İsveç Kronu (yaklaşık 570 milyon euro) karşılığında Tele2 şirketinin Norveç'teki operasyonlarını satın aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell'in kurucu ortağı olarak Türkiye'de faaliyet gösteren TeliaSonera, 5,1 milyar İsveç Kronu (yaklaşık 570 milyon euro) karşılığında Tele2 şirketinin Norveç'teki operasyonlarını satın aldığını bildirdi.

TeliaSonera'dan yapılan yazılı açıklamada şirket, 5,1 milyar İsveç Kronu (yaklaşık 570 milyon euro) karşılığında  Tele2 şirketinin Norveç'teki operasyonlarını satın aldı.

Açıklamaya göre bu satın almayla birlikte TeliaSonera'nın Norveç'teki mobil abone tabanı 1,6 milyondan 2,7 milyona yükselirken mobil pazar payı yüzde 23'ten yaklaşık yüzde 40'a çıkacak.  

NetCom adıyla Norveç'te faaliyet gösteren TeliaSonera anlaşmanın ardından Norveç'te 4G şebekesinin inşasına hız vereceğini açıkladı. TeliaSonera, 4G çalışmalarını orijinal plana göre iki sene hızlandırarak 2016 yılı itibariyle nüfusun yüzde 98'ini kapsama alanına almış olacak.

Birleşmeden doğacak olan sinerji sonucunda şirket giderlerinde 2016 yılından itibaren yılda en az 800 milyon İsveç Kronu tasarruf öngörülüyor.

Norveç Rekabet Kurumu onayına tabi 2015 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması beklenen satın alma sonucunda Tele2 müşterileri, ülke genelinde şu anda 3,2 milyon insanı kapsayan ve 2016 yılında hemen hemen tüm Norveçlilere ulaşacak olan 4G ağına erişebilecek.

TeliaSonera, farklı markalar altında Norveç pazarında faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek.

TeliaSonera Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Johan Dennelind konuya ilişkin açıklamasında, Norveç'teki Tele2'nin satın alınması yönünde anlaşmadan son derece memnun olduğunu belirterek, bu anlaşmanın, TeliaSonera'nın faaliyet gösterdiği pazarlarda daha güçlü konuma sahip olma yönündeki stratejisi ile tam anlamıyla örtüştüğünü ve aynı zamanda, ülkeye daha hızlı ve daha çok yatırım yapmalarını ve Norveç halkına en iyi hizmeti sunmalarını sağlayacağını kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir