Turkcell'den Gökçeada'da eğitim desteği

Turkcell, 2015 yılında yeniden açılan tarihi Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi için bir teknoloji sınıfı, açık spor alanı, amfi tiyatro ve botanik bahçesinin bulunduğu spor ve sosyal tesisi inşa etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Turkcell, yarım asırlık aradan sonra 2015 yılında tekrar eğitim hayatına başlayan tarihi Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi'ne öğrencilerin eğitim imkanlarının en üst düzeye taşınması hedefiyle bir teknoloji sınıfı oluşturdu. Ayrıca inşa edilen spor ve sosyal tesis ile öğrenciler eğitim süreçlerinde açık spor alanı, amfitiyatro ve botanik bahçesinden de yararlanabilecek.

Kendisi de mübadele sonrası Türkiye'ye gelen bir ailenin torunu olan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "Onlar, dedelerinden ninelerinden daha şanslılar aynı benim dedemden ninemden daha şanslı olduğum gibi. Birinci Dünya savaşı sonrası mübadeleyle Türkiye'ye gelmiş bir aile mensubu olarak, dünya göçten korkarken eve dönen insanların hikayelerini duymak bir umut vesilesi" ifadelerini kullandı.

"Amacımız çocuklarımızın iyive kaliteli eğitim alması"

İmroz Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Laki Vingas okullarında 33 öğrenci olduğunu belirterek, "Bu projedeki asıl amacımız tabii ki okullarda yetişen çocuklarımızın iyi ve kaliteli eğitim almalarıdır. Ama burada önemli olan iyi insan olarak yetişmeleri, hem yaşadıkları topraklarda hem dünya halklarına kültür, bilim, ilim alanında katkı sağlayan nesiller olabilmeleridir" dedi.

Gökçeada'nın diğer toplumlara ilham olmasını istedi

Kendilerinin yanlış uygulamalarla eğitimden yarım asır mahrum bırakıldıklarını dile getiren İstanbul Rum Patriği Bartholomeos, "Eğitimsiz kalan bir toplum, kendisine de, cemaatine de ülkesine de fayda sağlayamayacağı için adadaki Rum Toplumu göç etmek zorunda kaldı. Halbuki bu adada ilk kurumsal eğitim 19. Yüzyılın ilk yarısından beri sürmekteydi. Gelin hep birlikte ortak yaşamın en iyi örneğinin sağlam temeller üzerinde geliştiği Gökçeadamız, Yunanistan ve Anadolu arasında binlerce yıl var olmanın yanı sıra barış ve huzura da destek olarak toplumlarımıza ilham versin" diye açıklamada bulundu.

"Şu an bulunduğumuz yer su birikintisi ve çamurdan ibaretti"

Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi Müdürü İoakim Makis Kamburopulos, adanın yıllar önceki sessizliğini hatırlatarak, "Çocukluğumdan beri şimdi bulunduğumuz noktada suların biriktiğini ve kış aylarında bahçenin çamurdan ibaret olduğunu çok iyi hatırlıyorum. İmdadımıza yetiştiniz sağolun. Ne kadar gururlansak yeridir. Sevgili öğrenciler, siz yokken buralar sessizdi hüzünlüydü, geçen sene geldiniz ve hayatımızı şenlendirdiniz. Şimdi de okul bahçesinin heyecanı, coşkusu köyümüzü şenlendirecek ümitlerini dallandıracak, beklentilerini artıracak" şeklinde konuştu.