Turkcellliler, bayramda 1,5 milyar dakika konuştu

Turkcell müşterilerinin bayramdaki data kullanımı 4,8 milyon Gigabayt oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Turkcellliler, Kurban Bayramı süresince toplamda 1,5 milyar dakika konuştu. Turkcell müşterilerinin bayramdaki data kullanımı 4,8 milyon Gigabayt oldu. 

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, Turkcell şebekesi arefe günü ve Kurban Bayramı'nı kapsayan 23-27 Eylül tarihlerinde en yoğun dönemlerinden birini yaşadı. Turkcellliler, sevdikleriyle bayramlaşmak için 5 gün boyunca 1,5 milyar dakika konuştu. Sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli, Mersin, Diyarbakır, Adana ve Hatay en çok konuşan ilk 10 il oldu. 

Bayram tatili boyunca data trafiğinde de belirgin bir artış göze çarptı. Turkcelllilerin data kullanımı geçen yılki Kurban Bayramı'na göre yüzde 140 oranında artış gösterdi ve tatil boyunca kullanılan data miktarı 4,8 milyon Gigabaytı aştı. Konuşmada olduğu gibi data kullanımında da ilk sırada İstanbul yer aldı. İstanbul'un ardından sırasıyla İzmir, Ankara, Antalya, Bursa, Muğla, Kocaeli, Mersin, Hatay ve Adana en çok data kullanan iller oldu. 

Turkcellliler bayram kutlamasında çok sayıda kısa mesaj (SMS) ve görüntülü mesaj (MMS) kullandı. 5 günde gönderilen SMS sayısı 897 milyonu geçti. Yine gönderilen MMS sayısı ise 5,2 milyonu aştı. 

En çok Almanya arandı 

Bayram sevincini yurt dışına da taşıyan Turkcellliler, arefe ve bayram süresince yabancı ülkelerde yaşayan yakınlarıyla toplam 9 milyon dakika konuştu. En çok aranan ülke Almanya oldu. Bayramda yurt dışında bulunan Turkcell müşterileri ise Türkiye'yi en çok Suudi Arabistan'dan aradı. 

Bayramlaşma trafiği, Turkcell Europe'da da yoğun olarak yaşandı. Almanya'da yaşayan Turkcell Europe müşterileri, bayram boyunca Turkcelllilerle 472 bin dakika konuştu. Turkcell Europe müşterilerinin en çok aradığı ilk 10 il sırasıyla İstanbul, İzmir, Trabzon, Ankara, Antalya,  Giresun, Hatay, Adana, Gaziantep ve Balıkesir oldu.