Türkiye'nin 2014 ihracat rekortmeni Vestel oldu

Türkiye'nin 2014 ihracatında en çok paya sahip olan Vestel, İMMİB 2014'ten 6 ödülle döndü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vestel, İMMİB (İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri) tarafından düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'nde 2014 yılında Türkiye'nin gerçekleştirdiği ihracatta en çok paya sahip firma olarak birincilik ödülünü kazandı. Elektronik sektöründe 17 yıldır ihracat şampiyonluğunu koruyan Vestel, "Türkiye Geneli Elektrik-Elektronik", "TV Alıcıları" ve "Diğer Elektrik-Elektronik Üretim ve Dağıtım Ekipmanları" dallarında birinci, "Demir Çelik Eşya" dalında ikinci, "Beyaz Eşya" dalında üçüncü olarak toplam altı "İhracatın Yıldızı" ödülünün sahibi oldu. Vestel, tüm kategorilerde en çok birincilik ödülü kazanan ve toplamda en çok ödül alan firma unvanını da elde etti.

Düzenlenen törende Vestel'in ödüllerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin elinden alan Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, yaptığı açıklamada şunları ifade etti: 
 
"15 bin kişilik Vestel ailesiyle, Türkiye TV ihracatının yaklaşık yüzde 90'ını, beyaz eşya ihracatının ise yaklaşık yüzde 30'unu gerçekleştirerek hem Türkiye'yi hem de dünyayı en son teknolojilerle buluşturuyoruz. Bu yıl geldiğimiz noktada 150 ülkeye ihracat yapıyoruz. Türkiye'nin teknolojide rekabet gücünü artıran çalışmalarımızla ödüllendirilmek bizler için büyük gurur kaynağı."
 
Vestel'in üretim ve ihracat kapasitesiyle Avrupa TV pazarında yüzde 21 payla iki büyük oyuncudan biri olduğuna dikkat çeken Erdoğan, hedeflerinin akıllı telefon üretimi sayesinde teknolojiyi Türkiye'nin en önemli ihracat kalemi yapmak olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Yeni kampanyamıza da adını veren "Gururla Yerli" temasını bütün yerli markaların ve kullanıcıların sahiplenebileceği bir söylem olarak görüyoruz. Tüm dünyada teknoloji üretme gücümüzle anılmayı hedefliyoruz. Yerli üretim sayesinde yabancı markalı telefon ithalatını azaltarak cari açığın küçülmesine katkıda bulunmayı, akıllı telefon ihracatıyla Türkiye'nin ihracat kapasitesini artırmayı hedefliyoruz" dedi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir