Türkiye'nin en büyük öğretim tasarımı projesi

‘Türkiye’nin En Büyük Öğretim Tasarımı Projesi’ olarak nitelendirilen ‘Tofaş Akademi’nin, 1.5 milyon euro yatırımla kurulan yeni binası Bursa fabrikasında hizmete girdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KEZBAN KARABOĞA / ESRA ÖZARFAT 

BURSA - ‘Türkiye’nin En Büyük Öğretim Tasarımı Projesi’ olarak nitelendirilen ‘Tofaş Akademi’nin, 1.5 milyon euro yatırımla kurulan yeni binası Bursa fabrikasında hizmete girdi. Tofaş CEO’su Kamil Başaran, Akademi’yi “Tofaş’ın Ar-Ge jeneratörü” sözleriyle tanımladı. Yeni bina sayesinde Tofaş Akademi’de bir yıl içinde 74 bin kişiye eğitim verilebilecek. Tofaş çalışanları ve aileleri, bayiler, servisler, tedarikçiler ile üniversite öğrencilerine eğitim verilmesi amacıyla kurulan Tofaş Akademi’nin yeni hizmet binası hizmete girdi. Açılışta konuşan Kamil Başaran, “Ar-Ge, Tofaş’ın en güçlü silahı. Tofaş Akademi de Ar-Ge’nin jeneratörü, enerjisi olacak” dedi. Ar-Ge’nin Tofaş için gelecek planlamasındaki en önemli güç olacağını belirten Başaran, “Bu nedenle akademiyi ayrı bir yerde değil fabrikanın içinde kurduk. Tofaş Akademi, şirketin bilgi fabrikası olmak zorunda. Tüm networkümüzle beraber burada bilgiyi türevlemek istiyoruz” diye konuştu. Tofaş’ın patent liginde önemli bir yere geldiğini belirten Başaran sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu akademi ile daha da öteye götürmek istiyoruz. Tofaş Akademi’nin Türkiye’de alanında en iyi MBA’i verecek merkezlerden birisi olması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’nin üniversitelerinden belli bir seviyede çıkan öğrencilerin Tofaş Akademi’den bu MBA’i almak ve Tofaş’ta öğrendiklerini icra etmek gibi bir önceliği olabilmesi lazım.” 

1.5 milyon euro yatırım yapıldı 

Yaklaşık 1.5 milyon euroluk yatırımla hayata geçen Tofaş Akademi’nin yeni binası 2 bin 300 metrekare alana sahip. Yeni bina yatırımıyla toplam 3 bin 500 metrekare alana sahip olacak akademide 25 derslik bulunuyor. Bir konferans ve sinema salonu, bayi satış eğitimlerinin yapılacağı uygulama bölümü, dinlenme ve oyun alanları da Tofaş Akademi bünyesinde yer alıyor. 106 eğitmen ve 145 konu uzmanının görev aldığı akademide 102 eğitim modülü ve 40 bilgilendirme dokümanı standart olarak sunuluyor. Aynı anda 220 kişiye eğitim verilebilen akademinin toplam eğitim kapasitesi ise yeni bina yatırımıyla yılda 74 bin kişiye ulaştı. Akademide bu yıl 45 bin kişiye eğitim verilmesi planlanıyor.

'Hem hafif ticaride hem binek araçta hazırlık yapıyoruz'

Otomotiv pazarında yaşanan daralmayı değerlendiren Tofaş CEO’su Kamil Başaran, “Hafif ticari araç pazarı maalesef küçülüyor. Hafif ticari araç Ar-Ge’nin gerçek anlamda yapıldığı, ülkenin katma değer yarattığı bir segment olarak altın yumurtalayan bir tavuk. Buna çok iyi bakmamız lazım. Müşteriye de iyi bakmamız lazım. Ürünlerimizi ona göre hazırlamamız lazım” dedi. Başaran, Tofaş’ın hem hafif ticaride hem de binek araçta farklı kulvarlarda yeni ürün hatlarıyla ciddi bir hazırlık içinde olduğunu kaydetti. İlk 3 ayda 150 milyon dolar civarında dış ticaret fazlası verdiklerini ifade eden Başaran, Latin Amerika’da yaşanan devalüasyonlar nedeniyle o bölgede güç kaybettiklerini, Ukrayna’daki olayların da ihracatın duraklamasına neden olduğunu söyledi. Öte yandan Avrupa’dan toparlanma sinyalleri almaya başladıklarına işaret eden Kamil Başaran, bunun etkisiyle yakın zamanda ihracatı 2013 seviyesinin ötesine götürebileceklerini dile getirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir