Türkiye'de üretilen botlar Katar'a gönderildi

Antalya’da bulunan Ares Tersanesi’nde üretilen 3 adet bot, Katar Sahil Güvenliği'ne teslim edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Katar Sahil Güvenlik Komutanlığı, 17 adet kompozit gövdeli devriye botlarının ilk serisini teslim aldı. Program kapsamında iki adet de bu ayın, ikisi de bu yılın sonuna kadar teslim edilecek.

Ares Tersanesi’nde bulunan Ares 150 serisi ilk devriye botunun inşası için ise hazırlıklar beklenenden daha önce tamamlandı. Geminin gelecek yılın sonuna doğru suya indirilmesi bekleniyor.

Ares Tersanesi Başkanı ve Genel Müdürü Kerim Kalafatoğlu yaptığı açıklamada: “İlk ARES 75 ve 110 HERCULES serisi botların performansı beklentilerimizin üzerinde oldu. Rolls-Royce’un gücü ve itici kuvvetiyle birlikte, modern gemi inşa teknikleri, en yeni sistemler ile geliştirilmiş kompozit malzemeler kullanıldı” dedi.

Rolls-Royce Denizcilik Başkanı Don Roussinos konuşmasında şunları söyledi: “Ares’in kompozit tekneleriyle bütünleşen Rolls-Royce Kamewa su jetleri ve MTU marka yüksek hızlı dizel ana makineler, Katar Sahil Güvenlik Komutanlığı için işini kusursuz yapmak üzere tasarlanmış hızlı, manevra kabiliyeti yüksek ve etkin tekneler sağlayacak.”

Milli Jet TF-X'in motor tasarımı ve üretimine de talip olduğu bilinen Rolls-Royce, değeri 15 milyon sterlinin üzerinde olan farklı büyüklükteki üç deniz aracına ise toplamda 46 ana makine ve su jeti sağladı.

Tekneler Antalya’da bulunan Ares Tersanesinde inşa ediliyor. Tersane 2006 yılından beri faaliyetini sürdürüyor.