Türkiye’nin üçüncü Özdilekpark’ı Bursa’da açıldı

50 milyon dolara tamamlanan Özdilekpark, 60 bin metrekare kapalı alanı ve 55 mağazasıyla bin kişiyi istihdam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA ÖZARFAT

BURSA - Türkiye’nin üçüncü Özdilekpark’ının açılışında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan büyük gurur duyuyorum. Özdilek, bir Bursa markasıdır. Bizden önceki nesillerin bize bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’ni bizden sonraki nesillere refahı artmış, daha huzurlu bir ülke olarak bırakmak hepimizin boynunun borcudur” dedi.

Özdilek’in Özdilekpark konseptine sahip Türkiye’deki üçüncü mağazası Bursa Nilüfer’de açıldı. 50 milyon dolarlık yatırımla tamamlanan Özdilekpark’ın açılışına Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Başkan Vekili Murat Özdilek, Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ve çok sayıda iş dünyası temsilcisi ile vatandaşlar katıldı.

Ev tekstili sektöründe dünyada ilk 10 üretici arasında yer aldıklarını hatırlatan Özdilek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Özdilek, 23 yıldır Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Özdilek’in sanayide olduğu kadar Türk perakende sektöründe de aktif bir rol oynadığını vurguladı. Özdilek markasıyla 11 ilde AVM yapılanmaları bulunduğunu kaydeden Özdilek, Bursa’da da 6 noktada yer aldıklarını söyledi.

Özdilek, “Bugün itibariyle 41 markası, 9 şirketi ve 8 bin 500 çalışanı olan büyük bir ailedir. 2016 yılında 1 milyar 588 milyon lira ciro, 188 milyon lira iş gücü ödemesi, 116 milyon lira da vergi ödemesi gerçekleştirdik. 2017 hedefimiz ise 2 milyar 4 milyon lira ciro, 202 milyon lira iş gücü ödemesi ve 171 milyon lira vergi ödemesidir” dedi. Geleneksel Özdilek AVM konseptinden farklı olarak tasarlanan Özdilekpark’ın kiralanabilir satış alanlarıyla farklı markaları aynı çatı altında buluşturan bir konseptte olduğuna işaret eden Özdilek, “İlk olarak Antalya’da 2009 yılında hayata geçirdiğimiz bu konsepti, Antalya, İstanbul ve Bursa ile sürdürdük. Yalnızca Özdilekpark’larda 2016 yılında yaklaşık 20 milyon ziyaretçi ağırladık. Bu yıl Bursa Nilüfer’in de zincire eklenmesiyle Özdilekpark’lara gelen ziyaretçi sayısının 30 milyona ulaşacağını öngörüyoruz. Tüm operasyonlarımızda 2016’da toplam 53 milyon ziyaretçi ağırladık” diye konuştu.

Özdilek: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan büyük gurur duyuyorum

Açılışta konuşan Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek ise şunları söyledi; “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan büyük gurur duyuyorum. Özdilek, bir Bursa markasıdır. Bugün Türkiye’nin bin noktasında mağazaları ve bayileriyle satış yapmaktadır. Bizler fani, bunlar bakidir. Bizden önceki nesillerin bize bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’ni bizden sonraki nesillere refahı artmış, daha huzurlu bir ülke olarak bırakmak hepimizin boynunun borcudur. Terör bir an önce bu ülkeden bitsin, gitsin. Hep birlikte muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkalım. İşsiz, aşsız, başka ülkelere iş aramaya giden insanımız olmasın. Organizasyon, planlama, optimal üretim ve pazarlamayı doğru yapan, kayıt içindeki, vergisini veren şirketlerin artması lazım.” 50 milyon dolara tamamlanan Özdilekpark, 60 bin metrekare kapalı alanı ve 55 mağazasıyla bin kişiyi istihdam ediyor.